Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

proszę o pomoc szukam pomysłu na obiad

Polecane posty

Gość gość

Najlepiej taki niezbyt pracochłonny.

Gość gość
Podnoszę

Gość gość
mielone z biedronki placki ziemniaczane kluski pierogi

Gość gość
Pytalam o niepracochłonne dania, pierogi nimi nie są a mielonego nie jadamy.

Gość gość
pierogi mrożone ze sklepu słoik gołabków zupka z torebki

Gość gość
kabaczek faszerowany w sosie pomidorowym kabaczka obierasz,srodek wyciagasz,mielone jak na kotlety plus lubczyk.to wkladam w kabaczka i zapiekam pod folia w sosie pomidorowym ( 3-4 pomidory obrane ze skory-zblendowane-sol,pieprz ziolowy,dodaje jogurt naturalny(mozna smietane),troche zageszczam i tyle :) ) podaje z ziemniakami :)

Gość gość
14:47 dziekuje skorzystam z Twojego pomysłu :)

Gość gość
U mnie jak nie mam co ugotowac, zawsze ratuje mnie ten przepis : gotujesz makaran najlepiej tagliatelle. Na patelnie wrzucasz paczke łososia wędzonego sałatkowego, troszke pieprzu - bez soli bo sam w sobie słny, opakowanie smietany. jak sie troche ten sos zredukuje wrzucasz ugotowany al dente makaron i mieszsz, na konie posypujesz koperkiem. calośc trwa tyle ile ugotowanie makaronu.

Gość gość
pierś z indyka zapiekana z pomidorami, mozzarellą i oliwkami, z masłem ziołowo czosnkowym, sałatka ala panzanella, ziemniaki zapiekane z rozmarynem. Pierś myjesz, osuszasz, nadkrawasz, wkładasz suszone pomidory, mozzarellę i oliwki - przetarty czosnek, kawałek masła, bazylię i oregano, zamykasz, posypujesz z wierzchu papryką i pieprzem, wrzucasz do piekarnika na 180st na 40-50 minut. ziemniaki obierasz - lub myjesz, kroisz na 4, podlewasz lekko oliwką, posypujesz rozmarynem i do piekarnika na ok 30 minut. w czasie jak się piecze, to szykujesz sałatkę - sałata lodowa, pomidorki koktajlowe, ogórek zielony, cebula. cebulę kroisz w piórka, pomidory na połówki, ogórka w półplasterki, robisz do tego sos winegret Składniki: 1 łyżka soku z cytryny 4 łyżki oliwy z oliwek lub oleju Szczypta soli morskiej Świeżo zmielony czarny pieprz Przygotowanie: Do miseczki wlewamy sok z cytryny i i dodajemy sól Mieszamy aż sól się rozpuści i dolewamy oliwę Mieszamy aż składniki się połączą, a następnie doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem W sumie pracy jest może z 15 minut, a danie fenomenalne!