Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość w 7msc

Czy mało jem w ciąży? Przytyłam dopiero 5kg

Polecane posty

Gość gość w 7msc

To juz siódmy miesiąc, a ja przytyłam dopiero 5kg, brzuszek mam malutki, ale lekarz mówi, ze dziecko rozwija się prawidłowo. Jeśli chodzi o sporty to chodzę co 2 dni na długie spacery i 3 razy w tygodniu na basen. Jem tak jak przed ciążą. Dziś np. zjadłam: Śniadanie: 2 kanapki z ciemnym chlebem z szynką i pomidorem plus kawa Drugie śniadanie: gruszka Obiad: łosoś w folii z frytkami pieczonymi i salatą z pomidorem do tego pół lampki białego wina Kolację dopiero będę jadła, ale to pewnie będzie kanaka z szynką i jabłko. Co do przekąsek to zjadłam dziś z dwie garstki cheetosów. Czy ja jem mało? Nie rozumiem dlaczego tak mało tyję.

Gość gość
tak, jesz za mało i powiedz mi po co Ci to wino?

Gość gość w 7msc
zawsze wydawało mi się, ze jem w normie, głodna nie chodziłam:P Winko dla smaku, ale zapomniałam dopisać ze białe bezalkoholowe.

Gość gość
nie pamiętam dokładnie o ile więcej kalorii powinno jeść się w ciąży, ale minimum to chyba 500, poszukaj informacji na ten temat w necie, z pewnością znajdziesz

Gość gość
Jeśli badania usg wykazują że wszystko jest OK, a Ty czujesz się dobrze, to się ciesz :) moja koleżanka ma 2 dzieci między nimi 3 lata różnicy, w każdej ciąży przybierała na wadze 9-10 kg do samego końca a dzieci rodziła 3,5-4 kilogramowe, zdrowe.

Gość gość w 7msc
Tak czuję się ok:) I troche więcej zaczęłam jadać, bo czasem jem podwieczorki. A wczoraj np. strasznie dużo zjadłam, bo rano 2 kanapki tradycyjnie, potem miseczkę rosołu, o 17 byłam w restauracji więc zjadłam ogromną porcję fajitas, a o 21.30 jeszcze kanapkę, ale z pieczywem już chrupkim, bo się zapychać nie chciałam. Piję też codziennie min. półtora litra wody i niestety szklankę coli, bo mam straszną ochotę:P

Gość gość
jak mozna miec na plusie 5kilo w siodmym miesiacu? ty sie glodzisz normalnie. 2 kanapeczki na sniadanie? losos? a gdzie mieso? wczoraj tez wcale duzo nie zjadlas raptem 4 posilki a do tego kola i wino. Nic dziwnego ze nie tyjesz:O

Gość gość
guzik prawda ja z pierwsza przytyłam 15 kg:/ i waga ur. 3,150kg z druga sobie obiecłam sie pilnowac przytyłam 8 kg nawet lekarka mnie straszyła że mały brzuch i dziecko bedzie mała waga urodzeniowa 3,650 mała zdrowiusienka poprostu odżywiałam sie bardzo zdrowo:)

Gość gość
Nie wszystkie wp*****laja wszystko to co widzą. Ja w pierwszej ciąży przytyłam 9 kg. W tej ciąży lekarz powiedział ze mam przytyć co najwyżej 4 kg. Jestem w 4 Mc i póki co schudłam 5 kg i żeby nie było że się glodze. Jem tak jak do tej pory. Śniadanie kanapki, albo smażona kiełbaska, obiad kluski z sosem i mięsem, kolacja kanapki. Przykładowy jadłospis. oprócz tego jak mam ochotę to lody albo czekolada. Nie zaczęłam jeść więcej bo jestem w ciąży.

Gość gość
Jezu ale masz problemy. Bo masz taką a nie inną przemianę materii. Ja w ciąży i poza nią zjadam 2x tyle co ty teraz i jem bardzo duzo węglowodanów- makarony kasze ziemniaki (frytki kocham) sery a wazę 52 przy 178. Dzien przed cc ważyłam 61 kg, bo taką mam przemianę materii.

Gość gość
ja jestem w 4 miesiacu i poki co nie przytylam nic, a jem normalnie, slodyczy nie jem bo nie lubie, czasem kawalek czekolady lub chipy, jakis fastfood czy lody.

ciesz się jabw pierwszej ciąży w 7 miałam już 12 na plus. W dwuguej na koniec 12 na plus teraz trzecia 5tyg i póki co nie tyje i nie mam zamiaru. Ucieszylabym się jakbym schudla:) aktywność fizyczna jest wazna ja ćwiczę na orbiterku 30 min 6x tyg

Gość gość
16.45 może nie jesz więcej, ale za to jak niezdrowo

Gość gość
W ciazy powinno sie jesc dla dwoch a nie wpierdalac za dwoje.ja nie rozumiem jak mozna przytyc 20 kg.ja sama nie jeste jakas super zgrabna ale nie zre wszystkiego na co mam ochote.sraram sie jeszc duzo warzy i owocow,pije sok z buraka i jablka.jestem w 8 miesiacu iazy i przytylam 9 kg

Gość gość
Kiedys byl tu taki temat w ktorym kobiety ktore duzo przytyly w ciazy przyznawalay ze po prostu duzo jadly, bo uwazalay ze w ciazy mogą sobie pozwolic. Jak to czytala po prostu mnie to obrzydzalo. Wyobrazalam sobie jak pozeraja wszystko co wpadnie im w rece a jest jadalne. Jedz normalnie albo troszke wiecej, ile takie dziecko potrzebuje? stawiaj na jakosc nie na ilosc. Staraj sie zeby bylo roznorodnie. . Ja przytylam 7 kg, dziecko 3,5kg 🖐️

Gość gość w 7msc
wiecie nie chciałabym przytyć 20kg:P ale myslałam, że już w 7msc będę miała chociaż z 8-9kg na plusie. A prawda jest taka, że 7msc zaczęłam 3tyg temu, a dziś dopiero zważyłam się i jest 5kg na plusie, wcześniej było 4. Zbliżam sie do końcówki ciąży a tu waga prawie taka sama jak przed ciążą. Trochę mnie to niepokoiło...

No można jadłam przy pierwszej normalnie i przytyłam 20kg. Nie obzeralam się jadłam zdrowo i 20kg.

Gość gość
w pierwszym trymestrze kobieta powinna spożywać o 150 kalorii więcej, w 2 i 3 max 350 ( przy ciąży bliżniaczej analogicznie więcej), w ciąży nie powinno się jeść za dwoje, ale DLA DWOJGA

Gość gość
Jasne jadlas malo i dlatego przytylas 20 kg.chyba od powietrza tyjesz.hehe ale brednie

Gość gość
no, że zdrowo to wiadomo, choć jak tu czytam o smażonych kiełbasach na śniadanie, to faktycznie powinnam jednak zaznaczyć, że nalezy się odżywiać zdrowo

Poczytaj gościu o warunkach genetycznych i zatrzymywaniu się wody w organizmie w czasie ciąży... 20 kg to jeszcze ok są takie co 35 tyja i co ty na to?

Gość nie wierzę ze ktoś jadł
mało i przytył 20kilogramów:O No chyba, że od hormonów. Tu kafeterianki jedzą strasznie duzo, jak kiedys napisałam ze na obiad miałam sałatkę z kurczakiem to mnie zwyzywali, ze dziecko głodzę:D A my własnie jemy umiarkowanie, latem na obiad rybka z salatka albo same sycące sałatki. A tu piszą ze na sniadanie jedzą po 2 buły plus omlety, jakieś smażone kiełbasy, po 5 jajek:O Na kolacje makarony, mięcha. Nic dziwnego, ze potem łazą takie tłuste mamuśli z dziecmi z nadwagą

Gość gość
Tak jasne.genetyka.przed ciaza normalna figura a nagle w ciazy 20 kg na plusie i na genetyke zwala.mniej zrec

nie musisz wierzyć. Nie będę się tłumaczyć. Nie jestem jedna z tych które się obzeraja. I powiem jeszcze coś akurat się odchudzalam zanim się dowiedziałam o ciąży i z ćwiczeń i diety nie rezygnuje. U zaraz maciorki wyzwa mnie od nienormalnych

Gość gość
Ma Lenka nie mierz wszystkich swoja miara

Nie mierze. Po prostu są tu takie które maja poglądy mojej babci. I tak juz jestem sciemniara bo przecież jak się je normalnie to nie da się 20kg przytyć w ciąży... A takiego wala da sie:P ale tłumacze się tylko bo zarlan przecież jak głupia

Gość gość
Ja nigdy do najchudszych nie nalezalam.od 20 tygodnia musialam lezec(moglam chodzic tylko do wc)teraz jestem w 34 tygodniu i dalej na podtrzymaniu,przytlam 8 kg,jadlam duzo warzyw,owocow,sokow robionych w domu,mieso tylko ieczone w rekawie bo tluszcz smazony czy pieczony strasznie mnie brzyzil i smierdzial.a jakos 20 kg nie przytylam i nie przytyje bo za 3 tygodnie mam cesarke

Gość gość
Im tezsza kobieta tym mniej tyje w ciąży. Często te szczupłe tyja więcej. Racja nietrzeba się obzerac żeby dużo przytyć ja przytyłam 12 a moja siostra 22 jadlysmy tak samo bo razem mueszkalysmy i byłyśmy w tym samym czasie w ciąży

Gość gość
Autorko moglabys jesc troszeczke wiecej bo anemi sie nabawisz.ja tez nie jadlam za wiele i w 7 miesiacu wyszlo mi ze mam anemie