Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kompletuje ciuchy do pracy w szkole, co kupić?

Polecane posty

Gość gość

j.w. zaczynam pracę w szkole, planuję kupić nowe ubrania. Ale co kupić? Jakie ubrania, fasony, kolory? Chciałabym ubierać się troszkę elegancko, ale nie babcinie. Mam 26 lat.

Gość gość
Jakieś dobrze skrojone marynarki do dżinsów albo kolorowych spodni (bordo, czarne, khaki) luzniejszych koszulek będą swietnie wygladaly

Gość gość
zastanawiałam się, czy w ogóle ubierać dzinsy. Mam taką delikatną urodę, młodzieńczą, ze chcialabym ubiorem podkreślić różnicę wieku między mną a uczniami, ale żeby też nie przesadzić;)

Gość gość
nikt nie podpowie?

Gość gość
A po co to podkreślać? Mam 21 lat, studiuje, pamiętam tez nauczycielki z podstawówki, gimnazjum czy liceum i takie normalnie ubrane były najlepiej przyjmowane przez uczniów. Nie te wyfiokowane lale.

Gość gość
Potrzebna Ci bedzie jedna/dwie klasyczne czarne sukienki przed kolano - np na wywiadowki,apele itp. Natomiast codzienny ubiór to spodnie,koszulki i marynarki lub sweterki/narzutki, ładne buty na lekkim obcasie. Ubierajac sie na siłę codziennie elegancko bedziesz wygladac jak stara maleńka ;) - pisze to 26letnia nauczycielka :)

Gość gość
dzięki:) a kolory? raczej stonowane, czy mogą być intensywne?

Gość gość
Osobiscie lubie stonowane kolory ze wzgledu na to ze jestem drobna, niska i wygladam młodziej niz w rzeczywistości. Na wywiadówki, apele itp polecam raczej ciemne kolory - chodzi o to zeby rodzice i inni nauczyciele nie widzieli w Tobie małolaty tylko osobę troche bardziej powazną. Na codzien spokojnie mozesz wybierac ubrania w jakich tylko kolorach lubisz :) W jakiej szkole bedziesz uczyc? (podst. czy moze LO?)

Gość gość
podstawówka i gimnazjum. pedagog szkolny:)

Gość gość
Aaaa czyli ominie Cie to co "najprzyjemniejsze" czyli wywiadówki :P Bedziesz miec duzo rozmów z pojedynczymi rodzicami wiec mysle ze taki zestaw w stylu jeansy (czarne lub klasyczne bez dziur cekinow itp) bluzka/sweterek i marynarka w jakims pastelowym odcieniu beda fajnie wygladac - w ten sposob ubierają sie "pedagozki" u mnie. Życze powodzenia w nowej pracy :)

Gość gość
dzięki serdeczne:)