Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie o pracę

Polecane posty

Gość gość

Od października zaczynam studia, więc jeszcze ponad miesiąc. I chciałabym w końcu zacząć jakoś pracować.. Widziałam oferty "dla uczniów studentów do drukarni" I ja z chęcia. Tylko nie wiem czy nie ma tam jakichś pułapek, w ogóle młoda i durna jestem w tym temacie. Więc np. jak piszą - zatrudnienie na podstawie umowy cywilno-prawnej, - elastyczny grafik (możliwość pogodzenia nauki i pracy), - długofalową współpracę, - atrakcyjne warunki zatrudnienia + premie godzinowe. To ma sens? O co chodzi z tą umową cywilno prawną? Czy to tam trzeba pytać? I czy jest sens iść na miesiąc? Czy lepiej jak pójde na jakieś ulotki? Czy byłby ktoś tak miły i napisał mi głupiej małolacie jak to jest z tą pracą?

Gość gość
Pomoże ktoś?

Gość gość
U mnie odwrotnie. Dostałam się na studia w stolicy, pracę też mogę już podjąć, ale nie jestem pewna czy to dla mnie praca, zaczynam podejrzewać, że proponują mi etat pani do towarzystwa... obym się myliła! Moich rodziców nie stać aby mnie utrzymywać, a moje własne wysiłki o kant d-u-p-y można rozbić, Szukam zwyczajnej pracy, mogę myć kible, zająć się starszą osoba, opiekować się dziećmi w zamian za kąt do zamieszkania, o resztę zadbam sama.

ja tam moglbym zostac taka pania do tow. siedzialbym sobie albo stal spokojnie, czasem sie usmiechna i tyle... :P a tak sie musze meczyc i ciezko pracowac.

Gość gość
Ale co ci proponują, że myslisz że to propozycja pani do towarzystwa?

Gość gość
Jak to jest z tą pracą? Z tymi ofertami typu pomoc przy produkcji, pomocnik w drukarni..? Te umowy cywilno-prawne? Czy to nie jakaś pułapka?

Gość gość
normalna umowa zlecenie, stawki 6-7 zł/h na rękę, pracowałam z takiej agencji na produkcji przez miesiąc i nie podobało mi się

Gość gość
elastyczny grafik może oznaczać, że możesz wybrać sobie zmianę na którą chcesz chodzić np. tylko na rano, ale może też oznaczać, że przychodzisz do pracy tylko w dni kiedy drukarnia ma coś do wydrukowania :D

Gość gość
Dzięki. A można zapytać czemu Ci się nie podobało? Że zła praca?

Gość gość
że smród, że ciężkie pakunki, że kierownictwo niemiłe, że przerwa za krótka, że nogi bolą, że paznokcie non-stop połamane, było tysiąc powodów przeciw i ani jednego za;)

Gość gość
ale generalnie tak na miesiąc to gorąco polecam każdemu, taka praca uzmysłowi ci jak ważna jest nauka i co cię może czekać jak wylecisz ze studiów;)

Gość gość
Dzięki bardzo🌼 Pozdrawiam:)

Gość gość
Spróbuj jako konsultantka w tiens 24 com. Z tego co wiem to sprawdzona firma.