Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Linkljkjjlkjlaaaa

Nie wyrabiajcie złego gustu w małych dziewczynkach

Polecane posty

Gość Linkljkjjlkjlaaaa

bo krzywdzicie je w ten sposób. Kupujecie im paskudne ubranka bez gustu i wydaje Wam się, że wyglądają jak "małe królewny" lub "laleczki", a one wyglądają paskudnie. Rozumiem przebrać tak dziecko na bal, ale ubrać tak na ulicę? Rodzice uczą swoje dzieci różnych rzeczy i powinni także wyrabiać w nich dobry gust. Można przecież dziecko ubrać kolorowo, ale też z wyczuciem. Później z takich dziewczynek wyrastają nastolatki, które ubierają się jak różowo-brokatowe straszydła z wystającymi cekinowymi stringami. Ja wiem, że jak ktoś sam nie ma gustu to mu trudno, ale postarajcie się trochę :)

Gość gość
Dobrze, nie będziemy. Mam nadzieje, ze juz odetchnęłaś z ulgą. Rozumiem Cię doskonale, bo przez falbanki i cekiny nie moge spac w nocy już od kilki miesięcy.

Gość gość
ale mamusie nie maja gustu to czego oczekujesz???

Gość gość
A ty mamusia nie jestes?

Gość Linkljkjjlkjlaaaa
Tak, mamusią jestem i w dodatku mam córeczkę :)

Gość Linkljkjjlkjlaaaa
Gość 09:32 -dziękuję, czuję się uspokojona ;) ;) :P

Gość gość
Wiecie co, to nie jest kwestia gustu - małe dzieci lubią wszystko co wściekle kolorowe, jaskrawe i błyszczące. To nie kształtuje ich przyszłego smaku, upodobań. Gdy byłam mała (przedszkole, początek podstawówki) to lubiłam się ubierać jak na wsiowy kinderbal. Pod koniec podstawówki nosiłam już stonowane stroje, czerń, etniczną biżuterię - i taki styl mi już został :) Moja mama zawsze była bardzo elegancką kobietą i podejrzewam. że też musiała martwić się o mój gust, gdy byłam dzieckiem. Ale z tego się po prostu wyrasta. Taka faza :)

Gość gość
Autorko nie pisalam do ciebie. Odpowiadalam na ppst lasce ktora pisze ze mamusie gustu nie maja.... Wszystkie? Mam syna wiec w falbanki go nie ubieram;-)

Gość gość
będziemy ubierać jak chcemy...po to ma się te 3 lata by wyglądać jak wsiur :D

Gość gość
Dziewczynki maja rożne fazy moja miała najpierw zielona, pozniej super heroes, teraz kotki i kokardki różowe ... No ale ja mieszkam w kraju gdzie wszyscy maja gdzieś jak sie dzieci ubierają a dorosłych jakoś w tych cekinach i falbankach nie widzę. Ktos napisał dobrze z tego sie wyrasta !!!

Gość gość
Jedni wyrastają, innym zostaje ;)

Gość gość
Aleś głupia autorko. Moja siostra jako dziecko przebierała się w stroje ksiezniczek i tak chodziła na co dzień po podwórku. Obecnie ma 18 lat i prowadzi popularnego bloga o modzie.

Gość gość
dobra rozumiem twoje zdanie ale wytłumacz mi jakim cudem dziecko ma pamietać to jak chodziło ubrane mając dwa latka czy nawet trzy?

Gość gość
Durna jesteś, ja jako dziecko byłam brzydko ubierana, w niespecjalnie dopasowane kolory itp. ale nie dlatego, ze matka moja gustu nie miała, tylko cieżko było w tamtych czasach znaleźć cos w sklepach a ja marzyłam o sukienkach tiulowych, różu itp. ale wtedy to było straszliwie drogie, jakoś jak dorastałam nie zaczęłam ubierać się nagle jak 5letnie dziecko a teraz jestem dorosła i mam własny, oryginalny styl, gust mam też, umie zestawiać ubrania, ale sam mi się on wyrobił z wiekiem i doswiadczeniem, więc twoja teoria jest z d*py.