Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zdesperowanamama

Mleko modyfikowane. Jakie?

Polecane posty

Gość Zdesperowanamama

Kochani rodzice. Może ktoś z Was miał podobny problem. Mój synek skończył 2 miesiące i ciągle nie możemy dopasować mleczka :( Przeszliśmy już przez Bebilon 1, Bebilon na kolki i wzdęcia oraz AR, Enfamil 0-Lac. Każde mleko powoduje jakieś problemy typu: zaparcia, ulewania, kolki :( Obecnie jesteśmy znów na AR ale teraz ponownie noszenie od karmienia do karmienia bo nie może się dobrze odbić i w ten sposób prawie wcale nie śpi co męczy i nas i przede wszystkim maluszka. Może któraś z mam już ma ten problem za sobą i poleci dobre mleko, a może też teraz przez to przechodzicie? Dodam że kolki już się pozbyliśmy, jedynym problemem jest to odbijanie :( Pozdrawiam wszystkie mamusie :)

Gość gość
Moze to problem raczej butelki? Moze maly nalyka sie powietrza i potem beka. Moja corka tak ma po butelce lovi, przy avencie az tak nie miala, a jadla mega lapczywie. Jestesmy od samego poczatku na bebilonie 1 i do teraz czesto ulewa - a ma juz prawie osiem miesiecy. Za niedlugo ide do lekarz na maky bilans i bede pytac lekarki czy to ulewanie to normlany stan w osmym miesicu:-(

My przerobiliśmy bebilon i bebilon comfort,a teraz jesteś my na hipp i jest super ( na problemy brzuszkowe ). Jak moja córka nie może odbić bezpośrednio po jedzeniu kładę ją na brzuszek i wtedy się udaje, ale ona z tych nie ulewających bo inaczej bym się bała.

Gość gość
U nas hipp się sprawdzil i butelka avent natural. Po butelce Tommy tippe bardzo ulewal i sie prezyl lovi nie chcial. Moze popróbuj z butelkami?

Gość gość
A moze byś leniwa krowo karmila swoje dziecko piersią a nie ta sztuczną paszą to problemy by sie skonczyly,sama sobie to jedz zobaczymy jak będziesz się czuła idiotki od mm...

Gość gość
Haha wez s********j i idz wymiona szoruj bo nie dość ze jak kiszki zwisają to jeszcze mlekiem oblepione haha a bachor ryja drze żreć mu się chce

Gość gość
Też słyszałam same dobre opinie o Hipp Bio Combiotyk. Mój Maly był tym dokarmiany w szpitalu

Gość gość
u nas żadne mleko nie pomagało mimo problemów z laktacją zawzięłam się i ją rozkręciłam, na moim mleku spał 6 godizn dziennie i 11 w nocy, w nocy tylko raz się budził na mleko. ja tez długo szukałam mleka i okazało się że na każdym mm jest napisane które najlepsze - najlepsze jest mleko matki :) mimo że karmienie piersią stwarzało wiele problemów, bólu itp to i tak wolałam to niż niemowle śpiące na dobę po 6-8 godzin a tak było jak podawalismy mm. nie jestem żadną matką polką, pisze tylko jak było u nas. nam hipp też nie podszedł, emfamil tragedia, bebilon jeszcze najlepiej ale też nie było dobrze...

Gość gość
Droga autorko, zaporaszam Cie na nowe forum www:-) mamamistrz:-) fora:-) pl W miejsca usmiechow :-) daj kropkę Tam żadna niedorozwinieta debilka nie wyzwie cie od krów. Wystarczy się zarejestrować aby prowadzić normalne rozmowy.

Gość gość
melko modifikowane jest robione z krowiego i zawsze bedzie powodować problemy trawinne u takiego niemowlaka, jedno zapracia, inne gazy, bóle brzuszka, kolki itp. mleko z piersi jest lekkostrawne i optymalnie dopasowane do dziecka. natury nie oszukasz.

Gość Zdesperowanamama
Gość 09:35 postukaj się w swoją pustą makówkę i poszukaj może znajdziesz tam jakiś kawałek mózgu. Oczywiste jest że chciałabym karmić piersią i nie będę się nikomu spowiadać dlaczego tak nie jest :( na dzień dzisiejszy cieszę się że jestem na tym świecie i mogę być mamą. Nie oceniaj ludzi jeśli nie wiesz jaką mają sytuację. Jesteś chyba zagubioną osobą i pewnie w domu nie masz na kim się wyżyć więc robisz to na forum- żałosna jesteś!!! Gość 09,58 dziękuj***ardzo i na pewno skorzystam. Pozdrawiam serdecznie. Butelki Dr.Browns i inne mam. Ale sprawdzam wszystkie możliwe rozwiązania. Dziękuje wszystkim mamusiom za odzew.

Gość gość
ja bym poleciła butelkę AVENT. Między posiłkami mozesz podawać herbatkę z kopru włoskiego, właśnie na wzdęcia. Próbuj kłaść dziecko na brzuszku, to forma masażu.

Gość gość
Hipp Bio Combiotic jest świetne. Do tego butelka antykolkowa i po problemie.

Gość Zdesperowanamama
Mamusie jestem gotowa kupić to mleko HIPP tylko jak zwykle mam obawy :) tak bardzo bym chciała żeby synkowi normalnie się odbiło i spał spokojnie. Na tą chwilę wygląda to tak, że karmimy kładziemy odbijamy i tak w kółko a maluszek zasypia na chwilę po czym krzywi się i robi dzióbek i mieli ustami bo nie może dobrze odbić i to go męczy no i podnosimy i tak dalej. Jeszcze dziś kupię mleczko i tak nie mam już nic do stracenia, jestem gotowa na wszystko aby było dobrze mojemu syneczkowi. Dziękuję.

Gość gość
A my podajemy nan pro h.a. I szybciutko mu sie odbija, czasem dobrze nie zdazy sie go podniesc, ale moze to dlatego ze nie bylo do tej pory z tym problemow.

Gość gość
my też podajemy nan pro 2, teraz właśnie kolejne porcje w polo kupilismy w multilogice.

Gość gość
te promocje u nich są bardzo fajne, ja wypraiwam imieniny męzowi w weekend i wiem ze się bede tam zaopatrywac bo wyjdzie taniej

Gość gość
kochana zamów na allegro butelki dr browns i kupp nutriton zageszczacz do mleka, u nas super jest dzieki temu! a wszystko wygladało jak u ciebie,pozdrawiamy!

Słuchaj, mały ma 2 miesiace, a Ty już piszesz o takich ilościach/rodzajach mm, że sie za głowe złapałam. Ja nie miałam dziecka karmionego mm, wiec nie mam mega doswiadczenia, ale na zdrowy rozsądek, wydaje mi się, że chyba nawet jest jakas zasada zmiany mleka, że trzeba jedno mieszać z drugim, i wprowadzać stopniowo, bo same zmiany sa niekorzystne dla małego. Moje dziecko też źle odbijalo trzeba się było bardzo nastukać, żeby odbiła, a pomimo tego ulewała chlustajaco. Moja rada: karm maleńkimi porcjami i odbijaj, znowu maleńka procja, odbijaj, itd. U mnie sprawdzial się butla Nuka.

Gość gość76
U nas sytuacja wyglądała podobnie. Dopiero po mleku humana się unormowało. Nasz pediatra powiedział, że jest to jedno z najbardziej hipoalergicznych mlek, podchodzi wręcz trochę pod lecznicze, a dostępne jest bez recepty w rossmannie np.

Gość gość
gosc 15;15 ma rację kup te butelki brownsa i zageszczacz do mlek nutriton jest super mój mały po tym odbija w ciągu paru sekund budzi się w nocy co 4 godziny,zje odbije i dalej lulu,spróbuj koszt zagęszczacza 21zł ale warto ja daje 150ml mleka nutramigen i 2 miareczki nutritonu i wszystko gra,nawet kupa jak w zegareczku :-) spróbuj i daj znać...

Gość zdesperowanamama
Dziękuję za taki odzew ale maluszek ma już prawie 5 mcy i jest już ok,ogólnie zostałam przy mleku bebilon AR i butelka Dr Brown,sprawdziło się

Gość zdespmama
Gość 15.15 mam pytanie gdzie mogę zakupić nutrition? Nie słyszałam o tym?Dziękuję z góry za odpowiedź