Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania25454534543543534

Czy to juz depresja?

Polecane posty

Jak mam ciagle pesymistyczne myśli, nie widzę praktycznie wyjścia , jakiejś przyszłości dla siebie, czasem nawet myślę o samobójstwie i na serio to rozważam? Mam 26 lat... Często wpadam w apatię, nie ma we mnie poweru do życia, nic mi się nie chce, jak nie muszę nigdzie wychodzić to siedzę w domu... Kiedyś tak nie było, jak mam z tego wyjść ? Poza tym czuję się zupełnie bezwartościowa, głupia, brzydka, gorsza od innych, niezasługująca na czyjąś uwagę....

a najgorsze ,że moi rodzice np nie widzą problemu tzn czasem się martwią jak płaczę pół dnia wtedy ich coś rusza, ale przeważnie mówią teksty w stylu " weź się w garść", "nie doceniasz tego co masz itd", może nie doceniam, ale czuję się beznadziejnie, ogólnie przez to mam utrudnione życie, nie poszłam do pracy choć mogłam, dalej studiuję choć już dawno powinnam skończyć studia, boję się zmian , wyzwać, ludzi, da się w ogóle wyjść z tego stanu czy to już koniec?

Gość gość
raczej wyglada to na dystymię, brak umięjętności cieszenia się z życia, z dobiazgów są na tym świecie ludzie, którzy nie umieją byc szczęśliwi, którym zawsze jest coś nie tak, czegoś brakuje, szukają dziury w całym prawdopodobnie należysz do wiecznych malkontentów i zawsze będziesz z czegoś niezadowolona

Gość gość
bierz deprim