Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W Polsce traktuje się ludzi jak śmieci

Polecane posty

Gość gość

Kazdy człowiek wykonujący pracę powinien godziwie zarabiać! Nawet sprzątaczka, która się narobi, a potem dostanie taką wypłatę, ze nawet z tego nie wyżyje ;/.

Gość gość
Ludzie w biurach zarabiają ledwo 2.000, to nie jest kwota, za którą da sie egzystować! A te złodzieje zarabiają tyle, że s.r.ają kasą, chodzi mi o bogaczy, rządzących np. Jeszcze mi sie jakiś Pi*rdolony spam pokazu7je, nawet kafeteria cos cenzuruje tutaj.

Gość gość
i będzie tylko gorzej, dlatego kto moze w********a. Jak mi sie kiedykolwiek przytrafi taka mozliwosc wyjazdu, nawet sie sekunde nie bede zastanawiac.

Gość gość
jebać kurwa pierdolony kraj :D

Gość gość
To obraza płacić tyle ludziom! poniżejdwóch kawałków !(cały czas mi spam wyskakuje!!)

Gość gość
Prosta sprawa. Załóż firmę i płasć ludziom dużo, tyle ile powinno się płacić. Pokaż że tak można i że inni są źli.

Gość gość
To oczywiste, ze ci wielu z tych, któzy zakładają firmę wzbogaca się na taniej sile roboczej zagarniajac ponad połowę ich należnej wypłaty, któa zarobili cieżką harówą i nie wyjeżdżaj z tymi tekstami typu "sama złóż" bo to na takiej zasadzie "krytykujesz film? zrób lepszy!" dziecinada.

Gość gość
Zał/óż sama firmę to zobaczysz ile trzeba włożyć w nią zanim zacznie przynosić dochody. I wtedy dowiesz się, dlaczego własciciel bierze dużo a pracujący mało zarabiają. Bo to jego firma, jego pieniądze włożone w firmę, jego praca włożona w firmę i jego odpowiedzialnośc za to co się z nią stanie.

Gość gość
Ale i ludzi do pracy nie ma! Trudno o dobrego pracownika.

Gość gość
Pie/przysz i tyle. Nie mówię, ze mają płacić dużo więcej i zarabiać tyle co szef, ale płacić takie ochłapy jak większosc, po 1500 to jest obraza, to g/ówno a nie firma szanująca się. poza tym to i tak największa wina naszych rzadzących, którzy pozwalają na taki gnój a sami mają tyle kasy, ze głowa mała.

Gość gość
Ile nocy nieprzespanych, ile pracy w dniach "wolnych", ile kilometrów przejechanych, ile użerania się z biurokracją, ile konbinowania żeby jakoś wyjć do przodu, ile dopłat do firmy bo coś się nie sprzedało czy zepsuło. Pracownik przychodzi, pracuje i idzie do domu. I go goowno obchodzi. A ty człowieku haruj a potem jeden z drugą głupek napisze pierdoły jak to oszukujesz pracownikiów

Gość gość
Rządzacy nic do firm nie mają. Nie słyszałaś o wolności gospodarczej? O swobodnym dysponowaniu swoją własnością? Komuny ci się zachciewa???

Gość gość
Nie wiem czy trdno, strasznie dużo ludzi szuka pracy. Jeżeli się płaci 1500-2000 to nie dziwie się, ze ludzie nic za to nie robią, mi też by się nie chciało za to d*py ruszyć, zresztą miałam już takie doswiadczenie, tak samo jak mój ojciec mówi a zarabia 2000 - płącą za 4 godziny a nie za 8, wiec pracuje 4 godziny a potem nic nie robi.

Gość gość
Załóż firmę, zatrudnij ludzi i płac więcej. Zobaczysz jakie to miody są.

Gość gość
Jak nie mają, znowu pie*przysz, oni zabierają nam pieniądze z podatków, karzą płacić takie same każdemu, a sami nic nie zrobią aby ludziom było lepiej. Nie, komuna też była zła, ale to jest tak samo złe jak komuna, zeby ludzie popadali w depresje, zabijali sie bo pracy nie ma, albo nie mogą za pensję wyżyć? chore, chore, chore.

Gość gość
Podatki to budżet państwa a nie rządzący. Z czegoś trzeba utrzymywać wojsko, policję, szpitale, szkoły itp

Gość gość
Czegoś się tak uparł na tę firmę, nie chce zakładać firmy, nie każdy musi zakładać firmę, chcę uczciwej pracy za pieniądze,, z aktóre mogę godnie przeżyć. Widzę, ze sfrustrowany "biznesmen" z ciebie, uderzyłam w czuły punkt,m skoro tak się zaangażowałeś to znaczy, ze coś cię jednak trapi.

Gość gość
Chore to są twoje teksty.

Gość gość
A oni za co sie utrzymuja? wiesz jakie oni mają bogactwa? jak oni kradną, politycy? oni są od rządzenia państwem do ku*wy nędzy a wyciągają tylko pieniądze od ludzi. No nie wierze, ze gadam z tak tępym człowiekiem, pewnie popierasz te swinie przy korycie, nie??

Gość gość
Pisze o złaożeniu firmy, żebyś miała pojęcie jaki to miód i skad się biora takie a nie inne pensje pracowników. Wtedy byś przestała pieprzyć głupoty na ten temat. Trzeba się znac na tym o czym się pisze a ty nie masz pojęcia o tym.

Gość gość
Nie wiem jak oni kradną. Daj jakieś przykłady na te kradzieże polityków to zobaczymy czy ty coś wiesz na ten temat czy jedynie powtarzasz bzdury po innych.

Gość gość
Chodzi mi tylko i wyłącznie o zarobki, naprawdę uważasz, ze takie pensje to jest okey? zeby człowiek ledwo wiazał koniec z końcem? Założyłeś firmę to twoja decyzja. nie moze być tak, zeby każdy tylko "zakładał firme" są potrzebni również pracownicy, fizyczni, intelektualni, ale nie za takie stawki, nawet sprzątaczka powinna mieć na godne życie a nie jakieś ochłapy rzucane.

Gość gość
Kradną, zabierają ostatnie pieniądze nam, tłumacząc, ze jest "kryzys" a tak naprawdę kryzysu nie ma, po nich jakoś nie widać, przeciwnie, bogacą sie coraz bardziej a jeżeli cos się popsuje to biorą z naszych kieszeni na wszystko zamiast dołożyć ze swoich.

Gość gość
Po nazwiskach napisz. Kto i jak i co ukradł.

Gość gość
Takie pensje nie są ok ale nie ma możliwości, żeby były inne w 80% przypadków.

Gość gość
Tusk, cały czas nas okrada, nie wiem ile, tego nikt nie wie bo ich mafia nic nie zdradzi. Nie pieprz że nie wiesz o co chodzi, wysłannik PO jesteś idioto, nie mamy o czym rozmawiac, przez takich jak ty ten kraj tak wygląda.

Gość gość
Tusk coś ukradł? :D:D Ty tak poważnie czy dla jaj? Co ukradł, komu i kiedy. Podaj konkrety.

Gość gość
Ten kraj m.in. tak wygląda przez osoby bredzące m.in. o tym, że Tusk kradnie. Opowiadają takie bajki a potem sami w to wierzą.

Gość gość
Podatki od nas, to wszystko jest dla nich. poważnie, ale ty widać ślepy jesteś, wspólczuję a Tusk się roocha jak może a ty mu przytakujesz i chcesz jeszcze.

Gość gość
On żyje w luksusach, ma wszystko i chce więcej, tak jak całą jego 'elita" a dla ludzi nie zostaje nic.