Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

laleczka89

szczeniak gryzie moje 4letnie dziecko

Polecane posty

Wittam. Ast skończone 9 tyg mamy go od miesiąca. Przepraszam, ze zawracam głowę ale mam pytanie odnośnie zachowania psa. W sumie cala historia zaczyna się od lodówki, otwieram ja on zaczyna warczeć i szczekac. Bawimy się a on przekracza granice to warczy i gryzie. Probuje skorygować jego zachowanie (nie i dotyk, zabawka, przypiac na smycz za kare-strasznie się rzuca i dostaje szalu dosłownie) w stosunku co do dziecka czyli niedelikatne gryzienie nawet twarzy a mu to nie pasuje i gryzie, wezme go na rece a to mu nie pasuje tez mnie gryzie i warczy. Przez swoje nie pohamowanie co do dziecka kilka razy dostał w ciry jak to się mowi, bo nie dalo się go opanować. Mój syn lubi biegac, wiec pies traktuje go jak zabawke co przeradza się raczej nie w zabawe. Jak się go glaszcze po glowie tez gryzie, jak po tułowiu to zależy kiedy mu to nie podpasuje. Fakt mam go od prawie jego 6 tyg i nikt nigdy mu nic nie robil na zlosc. mnie się pięknie slucha jeżeli chodzi o moja osobe i spacery. Ale nie mogę pohamowac go w stosunku do dziecka. Za kilka dni minie miesiąc jak go mam i zamiast coraz lepszy to on coraz gorszy się robi. I fakt jestem z tym sama, mój maz pracuje a jak przyjdzie i chce odpocząć to oba "szczeniaki" halasuja i się wścieka, i może to ponad moje sily, dlatego chciałam adoptować starszego ciut psiaka niż takiego szczyla.

Gość gość
Pop pierwsze jest zazdrosny o dziecko Po drugie.wiadomo jak jest z dziecmi,podleci,pociagnie. Gryzac i szczekajac pies sie w taki sposob broni

Gość gość
Nie pytaj o to na kafe. Wejdź na youtube i pooglądaj kilka odcinków programu Cezara Milana, który zna sie na psach jak nikt. Musisz psu wyznaczyć granice. Poczytaj o psychice i szkoleniu psow