Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

menu w 7 miesiacu zycia dziecka

Polecane posty

Gość gość

jak w temacie.jak wyglada menu waszych 7 miesiecznych maluchow.Moj maly zjada 3 posilki mleczne w tym jeden z kaszka ryzowo kukurydziana plus zupka i na podwieczorek jakis owoc.woda i sok przecierowy w miedzyczasie.jak to jest u was?

Gość gość
identycznie. Dwa razy butla z mm (rano i wieczorem), na drugie śniadanie kleik ryżowy z owocami, zupka (co drugi dzień z mięsem), owoce na podwieczorek. Do picia świeże soki, woda, rzadko herbatka. Bardzo rzadko w miedzy czasie chrupki kukurydziane. 1-2 dziennie/co 5-7 dni.

Gość gość
Powiedzcie mi czy ja jestem jakaś przewrażliwiona? Moja szwagierka daje swojemu niespełna rocznemu dziecku paczkę chrupek dziennie bo mały lubi jak ona to mówi ale to nie są chrupki kukurydziane tylko cheetosy ketchupowe i to ta duża paczka

Gość gość
gosc z9:55 to chyba jakis zart zeby dawac dziecku takie rzeczy jak chitosy...tam nawet prawdziwego sera nie ma tylko jakas chemia.ja owszem jak jem cos czym maly ewidentnie sie interesuje to daje mu do polizania tylko do POLIZANIA ale nie wpycham mu paczkami jskichs chemicznych czipsow...na takie rzeczy przyjdzie pora w swioim czasie...teraz dziecko malutkie wiec niech je to co zdrowe a nie zapycha brzuszek smieciami.

Gość gość
a jakiej kosystencji zupki dajecie...bo z tego co wiem to 7 miesieczne dziecko powinno jesc juz lekko grudkowate...ale kiedy takowe probowalam dawac malemu to mi poprostu sie dlawi i krztusi.nawet raz zwymiotowal.

Gość gość
Ja podaje na sniadanie mleko mm,na drugie kasa potrm zupa zrobiona przeze mnie,owoc na podwieczorek a i na kolacje 210ml mleka. do picia w ciagu dnia podaje wode.