Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Koniec z pampersami na dobre,kiedy???

Polecane posty

Gość gość

Drogie Mamy, w jakim wieku Wasze dzieci pożegnały się z pampersami na dobre? Mój synek w październiku skończy trzy latka,a jeszcze niekiedy muszę mu założyć pampersa... jak to było u Was?

Gość gość
Mój Antoś miał 2 latka kiedy na dobre pożegnaliśmy się z pampersikami :) Pomogły nam rady znajomych, ale wiele też korzystaliśmy z tych internetowych. Jeśli mogę polecić, polecam ten portal: http://dumnamama.pl/siadamy-na-nocniczek/

Gość gość
NIIIC nie musisz tylko twoja leniwa doopa musi

Gość gość
Zakładam na noc i na dłuższe wyjścia, gdzie wiem,że nie będzie miał możliwości skorzystania z toalety,jak on powie że chce siusiu to natychmiast muszę go "wysadzić", jak tego nie zrobię to się moczy,w domu sam przynosi nocnik, ale są sytuacje ,gdzie nie mam możliwości natychmiast zaprowadzić go do toalety. Czasami jest też tak,że jak jest bardzo zafascynowany np. jakąś zabawą, to też zapomina zakomunikować i sika w majtki.

Gość gość
Syn 22 miesiące a córka 20 miesięcy. Od tego czasu ani razu pampersy nie mialy

Gość gość
15miesiecy

Gość Iwona Ulka
na oduczenie pampersów najlepiej poczekać do lata, nam lato wypadlo na 18- 20 miesiąc , prędzej nie męczyłam bo za grubo ubrana chodziła. Dziecko ubieramy tak, żeby szybko rozebrać a latem to nie jest problem bo może z gołą pupką latać. Wspomagaliśmy sie naklejkami jako nagrodą za każde siusiu, odspiewaniem brawo brawo i oklaskami . Po 2 dniach dziecko już wie o co chodzi. Teraz jest własnie 20 miesiąc, robi do nocnika, czasem się zdarzy, że nie zdąży albo raczej to ja nie zaskoczę tak szybko. Pampersa zakładamy na większe wyjścia i jak jedziemy komunikacją miejską. Z raz w tygodniu w nocy nam osika łóżko:/ mówi się trudno, materac i tak do wymiany niedługo, wyprać tez się da.. Sama też mówi mi: nie chce pampersa, majtki!