Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chrzest.

Polecane posty

Gość gość

Moja synowa nie chce ochrzcić wnuczki. Syn trzyma jej stronę, ten ich ślub cywilny jeszcze przeżyje ale moja wnuczka musi mieć chrzest. Co mam zrobić?

Gość gość
puknij się w głowę na początek

Gość gość
Dlaczego? Nie dość że ona rozwódka to teraz jeszcze dziecka ochrzcić nie chce? Przecież tak zawsze było, chrzest i komunia muszą być!

Gość gość
No przecież żyjemy w katolickim kraju, Religa jest najważniejsza.

Gość gość
No chrzest to pierdoła, nawet robiony tylko żeby zadowolić dziadków to i tak nie zaszkodzi. A dziecko samo powinno zdecydować o swojej religii mniej wiecej w okresie bierzmowania.

Tylko, że jeśli dziecko jest ochrzczone to już nie jest taka pierdoła ponieważ automatycznie przypisywane jest do danej religii ( formalnie i mentalnie) i jeśli wybierze inną drogę ( zostanie ateistą, agnostykiem, będzie chciało dokonać aktu apostazji) to napotka bardzo wiele problemów zarówno formalnych ( akt apostazji często ciągnie się miesiącami) oraz światopoglądowych ( np ocenianie czy wręcz wyzywanie przez osoby wierzące)

Gość gość
100 %. Katolicki kraj to Watykan , wynocha tam ( a tam kobiet niechcą)

Gość gość
za nudno było to się i prowo znalazło. a że temat chwytliwy to dziewczęta łykają jak indor śliwkę 10 pkt bo krótkie wprowadzenie a zadziałało

Gość gość
prowo jak prowo, ale temat z życia. jeżeli jest rozwódką, mają ślub cywilny to i tak ksiądz dziecka nie ochrzci. szkoda zachodu i nerwów. dobranoc.