Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rozwiazanie umowy pomozcie

Polecane posty

Gość gość

witam, chce rozwiazacumowe w usugodawca tlekomunikacyjnyn mam przygotowane pismo, ktore chce wyslac poleconym za potwierdzeniem odbioru czy wystarczy mi tylko potwierdzenie ze nadalam dana przesylke i powierdzenie odbioru, czy powinnam wyslac kopie rozwiazania, ij\ jedna bedzie dla operaora a druga dla mnie w ogole czy za potwierdzeniem odbioru dziala w ten spodob ze listonosz otworzy przy operatorze koperte z ktoej wyciagnie dwie kopie pisma i jedna wroci do mnie?

Gość gość
nie, jeśli chcesz aby operator odesłał ci kopię pisma to musisz go o to poprosić. Choć i tak nie ma obowiązku. Potwierdzenie odbioru polega na tym że wysyłasz list z przyklejonym dodatkowo blankietem na którym osoba odbierająca list podpisuje się, a potem poczta zwraca ten blankiet tobie.

Gość gość
Najlepiej będzie jak pismo zaniesiesz osobiście do którejś z filii. Pocztą jak masz blankiet za potwierdzeniem odbioru to masz dowód na to, że ktoś list u operatora odebrał. Dobrze by było dokładnie opisać ten blankiet. Czyli w odpowiedniej linijce napisać, co to jest. Z odesłaniem kopii to gość powyżej ma rację.

Gość gość
dziękuję ;) osobiscie dostarczyc bedzie mi trudno, bo biuro zjanduje sie w warszawie a ja mieszkam we wroclawiu ale dziekuje zapodpowiedz ze na blankiecie mozna umiescic notke o tym co znajduje sie w srodku dziekuje za pomoc pozdrawiam