Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

OBGRYZANIE PAZNOKCI HELP HELP!!

Polecane posty

Gość gość

Zna ktoś spisób aby oduczyć się obgryzania paznokci????

Gość gość
Ja zaczęłam je... malować. Jak są umalowane, to nie gryzę, bo wtedy lakier odpryskuje i wygląda to tak źle, że aż strach ;) Więc się powstrzymuję, żeby się potem nie wstydzić.

Gość gość
Ok dziękuje

Gość gość
a ja odkad mam aparat ortodontyczny to mam bardzo dlugie paznokcie. zadna to rada...ale to jedyne co mi pomoglo z 1000 sposobow ktore wyprobowalam.

Gość gość
idz do psychologa bo moze to byc spowodowane przez nerwy

Gość jak rzucic obgryzanie paznokci
ja obgryzałam od kiedy pamiętam. kilka razy rzucałam, ale zawsze wracałam(a to nerwy, a to nieuwaga). Zazwyczaj obgryzając wyładowujemy swój stres. Wygląda to obrzydliwie(paznokcie) obrzydliwie- jak sobie mamlamy te paluchy przy całym społeczeństwie i jest to obrzydliwe bo zżeramy bakterie i świństwa z pazurów. 3x fuuu postanowiłam to zmienić w zeszłym roku przed latem- -po pierwsze postanowienie i upartość- chcę mieć piękne paznokcie, a nie się wstyyydzić. po drugie- kupiłam kilka różnych gorzkich lakierów- typu paluszek itp. dlaczego kilka? żeby je włożyć do torebki, do auta, koło łóżka i w inne miejsca, żeby o nich nie zapominać- smarowałam nimi paznokcie nawet co 10 min- żeby były ohydne i gorzkie. i były. męczyłam się 2 miesiące zanim mi odrosły na długość ładną w moim mniemaniu. długo? a pewnie, nie mniej było warto. Następnie- kiedy już mi odrosły były łamliwe i baardzo miękkie- łatwo się uszkadzały i tym samym zachęcały do zjadania ich. zakupiłam sobie lampę UV, kilka lakierów hybrydowych- przezroczystą bazę i coat oraz biały na kreski itp (uwaga -to mój sposób, absolutnie tego nie reklamuję). Lakiery warto kupić droższe- takie min 30-50 zł- wtedy będą się trzymały dobrze przez te min 2 tyg i będą utwardzały pazurki. Dzięki nim udało mi się zapuścić naaaapraaawdę dłuuuugie paznokcie, tak, że koleżanki pytały mnie, czy to tipsy i chwaliły ich wygląd. Da się. przy niewielkiej pomocy da się zawsze. warto iśc oczywiście do profesjonalistki na pierwsze nałożenie hybrydek(bądź żelu- jest tańszy) To mój sposób. ale sprawdza się już prawie rok:) powodzenia

Gość flunaracplic1982fvdao
Ja zaczęłam je... malować. Jak są umalowane, to nie gryzę, bo wtedy lakier odpryskuje i wygląda to tak źle, że aż strach Więc się powstrzymuję, żeby się potem nie wstydzić. Jasne http://h3o.de/10

Gość gość
A ja kupilam odzywke do paznokci i troche je wyrownalam pilniczkiem. Kilka razy zlapalam sie na zgryzaniu odzywki i pchaniu lap do buzi ale za kazdym razem smarowalam ta odzywka i pilnowalam sie. W ciagu 2 tygodni juz nie mam nawyku wkladania paluchow do buzi i pazurki ladnie odrastaja.

Gość gość
u mnie też odżywka pomogła (mam black diamond hardener z GR), wzmocniłam sobie paznokcie, jakoś udało mi się siłą woli powstrzymać przed obgryzaniem