Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy latwo zdac TOEFL ?

Polecane posty

Gość gość

Zastanawiam sie nad kursem i egzaminem do TOEFL . Czy ktos go juz zdawal i moze mi cos powiedziec na ten temat ? Sami sie uczyliscie czy chodziliscie na kurs, korepetycje?

Gość gość
Nie jest łatwo, wydaje mi się ,że bez paru lekcji jak się przygotować do tego egzaminu, nie zdasz go. W tych lekcjach masz wskazówki na co zwracają uwagę przy ocenianiu egzaminu.

Gość gość
moim zdaniem lepiej się przygotować na jakimś kursie do tego egzaminu, ja chodziłam na kurs do szkoły TFLS i zdałam, i to całkiem dobrze :)

Gość gość
Zależy jak dobrze znasz język. Niektóre puste panienki mówią, że trudno ;)

Gość gość
Dokładnie, jak dobrze znasz to nie ma problemu. Ważne żeby dobrze opanować zagadnienia. Ja tez słyszałam ze do egzaminów najlepiej przygotowują w szkole tfls.

Gość gość
według mnie to nie jest łatwy egzamin, trzeba się przygotować aby dobrze zdać, ja chodziłam do szkoły TFLS i mogę potwierdzić, że potrafią przygotować do egzaminu

Gość gość
A ja uwazam ze jedyna szkołą ktora potrafi przygotowac to jest wlasnie tfls. Potrafią dobrze przygotowac i dają gwarancję zdania egzaminu. Oczywiście widać ze konkurencja nie jest w stanie tego przeżyć i oczernia ale ludzi nie sa głupi i każdy ma swój rozum.

Gość gość
w moim odczuciu b łatwo, np jest o wiele latwiejszy niz FCE.wazne zeby rozumiec i sie dogadac, duzo mniej gramatyka

Gość gość
Łatwy ? Ja zdawałam po kolegium językowym trzyletnim plus kursie przygotowawczym w stanach Nie nazwałabym go łatwym, no chyba ze coś sie zmieniło i teraz zdając w Polsce jest latwo

Gość gość
ja ukończyłam kurs do TOEFL w tfls i udało mi się dobrze zdać ten egzamin

Gość gość
Popieram, w TFLS można dobrze przygotować się do TOEFL. Zajęcia są bardzo dobrze ułożone, zaletą kursu jest duża ilość konwersacji. Prowadzone są testy progresywne, aby motywować do pracy i wyeliminować błędy.

Gość gość
polecam szkołę tfls, w moim przypadku kurs do TOEFL w szkole tfls był strzałem w dziesiątkę, polecam każdemu, kto chce przystąpić do tego egzaminu, bardzo dobrze zorganizowany kurs, a lektorzy? pełen profesjonalizm!

Gość gość
egzamin nie jest łatwy, ja chodziłem do szkoły tfls , żeby się przygotować

Gość gość
Polecam TFLS, zwłaszcza jeżeli chcesz przygotować się do egzaminów CAE lub TOEFL. Ja u nich oba te kursy zaliczylem i z uzyskaniem dobrych wyników z tych egzaminów nie miałem żadnych problemów. Polecam także ze względu na to, że mają w promocji darmowe kursy i konwersacje z nativami.

Gość gość
Po kursie w TFLS bez problemu zdałam egzamin TOEFL. Ale nie ma co się oszukiwać do TOEFL naprawdę trzeba mieć wiedzę i solidnie się uczyć.

Gość gość
Długo uczyłem się sam do tego egzaminu, a raczej próbowałem... ciężko samemu się zmotywować do nauki. W końcu zapisałem się do TFLS, bo ma dobre opinie na temat kursów egzaminacyjnych. Opłacało się, bo w krótkim czasie udało mi się zdać egzamin. Polecam.

Gość gość
jakie ładne spamy reklamy i wszyscy uczyli się na tym samym kursie co za zbieg okoliczności

Gość gość
W TFLS wiedzą jak dobrze przygotować do egzaminu, bo pracują tam doświadczeni lektorzy, a nie studenci jak w niektórych szkołach. Osobiście polecam TFLS, bo zdałam dzięki nim egzamin IELTS.

Gość gość
Ja ostatnio ukończyłam kurs do TOEFL w TFLS i muszę napisać, że poziom zajęć był bardzo dobrze ułożony, zajęcia piątkowe ( dodatkowe) nastawione na konwersacje. Najbardziej pasowały mi konwersatoria, które jednak pomagają ogarnąć sprawy mówienia. Native Speakers z dużym doświadczeniem, potrafią nie tylko zachęcać do mówienia, ale sprawiają, że zajęcia są zwyczajnie ciekawe. Lektorka przynosi sporo dodatkowych materiałów, które nie tylko rozwinęły moją gramatykę, ale uporządkowały sprawy, których nie rozumiałam. TFLS to jak dla mnie fajna opcja i wartościowe zajęcia. Daję tej szkole wysoką pozycję. Można zarówno poprawić komunikację, ale takze przygotować się w zakresie egzaminu. Tak ogólnie egzamin okazał się dla mnie nie tak bardzo trudny, udało mi się go zdać, mam papier w ręku.

Gość gość
Oczywiscie ze nie jest to łatwe ale jak dobrze przygotujesz sie to bez problemu zdasz. Ja chodziłam na kurs do TFLS ale tez po zajeciach uczyłam się sama. Wiadomo że czesc materiału trzeba w domu powtórzyć. Zdałam bez wiekszych problemów. Osoby które chodziły do TFLS wiedzą że tam trzyma się poziom oraz że uczą tam tylko wykwalifikowani lektorzy z wieloletnim stażem oraz ze na zajęciach często są prowadzone hospitacje i stały nadzór metodyczny nad zajęciami. Dlatego to wyróżnia TFLS od innych małych szkół gdzie uczą studenci. Oprocz tego proponuje wejść na http://szkoly-jezykowe.com/ gdzie prowadzony jest ranking najlepszych szkoł

Gość gość
Mnie doskonale przygotowali do TOEFL w szkole TFLS.

Gość gość
Ja również wybrałam szkołę TFLS i się nie zawiodłam. Bardzo wysoki poziom, lektorzy przynoszą dużo dodatkowych materiałów. Często też organizują sprawdziany ( tzw mock exams) dzięki temu każdy wie czy coś musi jeszcze nadrobić. Co mnie przekonało do tej szkoły to niskie ceny i Akredytacja MEN dzięki temu wiem że szkoła jest wiarygodna.

Gość gość
Zamierzam zapisać się na kurs przygotowujący do TOEFL i już wiem żeby omijać szerokim łukiem TFLS bo szkoła, który musi reklamować się w tak żenujący sposób z pewnością nie jest wiarygodna

Gość gość
w szkole TFLS są najlepsza kursy przygotowawcze do egzaminów

Gość gość
TOEFL nie jest łatwym egzaminem. Mi udało się go zdać po kursie w TFLS.

Gość gość
Ja mam z angielskiego. 96/100 pkt.

Gość gość
zgadzam się, w TFLS mają dobre kursy przygotowawcze do TOEFL, moja siostra chodziła i zdała bardzo dobrze

Gość gość
wg mnie trudno zdać ten egzamin, lepiej zapisać się na kurs żeby dobrze się przygotować, co do TFLS to też słyszałam, że dobrze tam uczą

Gość gość
w TFLS super przygotowują do każdego egzaminu