Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zrobić paprykę faszerowaną ?

Polecane posty

Gość gość

Mam 6 papryk

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
wydrążasz, robisz farsz jaki tam sobie wymyślisz, wkłądasz do papryk, układasz je pionowo w naczyniu żaroodpornym i po kłopocie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
odciąć góry, wyjąc pestki, nadziać i zapiec nadzienie może być dowolne, może być ryż z mielonym mięsem, albo soczewicą, warzywami, serem itd. można polać sosem przed zapieczeniem, np. pomidorowym albo beszamelowym można posypać serem w internecie znajdziesz mniej więcej 1,5 tysiąca przepisów, a w innych językach pewnie kilka milionów

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja ostatnio zroniłam przez******ty farsz do cukinii, do papryki też będzie super. cebula z czosnkiem przesmażyć, dodac mięso mielone, pomidory bez skóry w kostke pokrojone i kukurydzę, poddusić to jak wystygnie nafaszerować warzywo i zapiec

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość salomejka
zalezy czym chcesz faszerować ;) można mięsem mielonym z ryżem i wazywami a mozna z mieskiem z filetów w kostke, przepisy są rózne ;) pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nie radze tego robić , próbowałam na różne sposoby i w piekarniku i na parze i patelnia i za kazdym razem coś nie pasuje , szczególnie trudno trafić na odpowiednia papryke albo jest gorzka albo skóra nie odchodzi , nie polecam , ja już nawet nie próbuje szkoda towaru

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×