Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ktoś tu się zna na psach? mój pies gwałci gości i gryzie

Polecane posty

Gość gość

on od każdego wymaga zaspakajania, skacze po nogach, rekach, potrafi tak do 30 minut aż się spuści, ma strasszny popęd codziennie chce kilka razy, ostatnio podrapał gościa, tak się dopominał o pieszczoty, kastracja narazie odpada, bo on ma dopiero 7 miesięcy i jeszcze rośnie :( jakieśś tabletki na popęd?

Gość gość
Daj mu się wybzykać :D

Gość gość
chyba wet się na tabletkach zna lepiej, niz my, a gwałcenie jest oznaką dominacji - pies może sobie zdominować kość, czy pluszka, ale nie ciebie, bo w przyszłości tego nie ogarniesz, stanowczo i konsekwentnie, ale delikatnie (bo to jeszcze maluch) sie od niego wtedy odsuwaj, żeby cię nie zdominował

Gość gość
a co do gryzienia - 2-3 lekcje z psim treserem załatwią sprawę - u mnie w rodzinie wszystkie psy to przechodziły

Gość gość
mnie nie gwałci ...tylko gości oni roóżnie wtedy reagują, niektórzy go biją, inni się odsuwają, uciekają przed nim, inni zaspakają go

Gość gość
twój pies Twoje zasady na wstepie wyjaśniaj że pies jest rozbrykany że trzeba krotko - ostry ton SPOKÓJ, jak się nie daje złapanie za kark i przytrzymanie aż się uspokoi. gdy bedzie grzeczny przekierowanie jego uwagi na zabawki do gryzienia bo co z tego żw wobec Ciebie będzie okej jak innych będzie chciał dominować? pal licho dorosłych, co jak dziecku krzywde zrobi? nawet nie do końca celowo tylko w probie pokazania kto silniejszy? ale no lepiej trenera poproś o radę i pare godzin spędź