Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Błagam dajcie pomysł na prosty tradycyjny obiad na dziś

Polecane posty

Gość gość

Jestem od roku narzeczoną, mieszkamy sami. Staram się zawsze ugotowac coś dobrego na obiad, a dziś akurat mam wolne, więc mam więcej czasu, ale kompletnie nie mam pomysłu! Musze jechac do sklepu, bo w domu zbytnio nic nie ma. Dajcie jakiś pomysł na w miarę prosty, tradycyjny obiad

Gość gość
Ryba + frytki i surówka z kapusty. Kopytka z gulaszem mięsno-warzywnym i do tego sałatka z buraków. Kotlety z mielonego mięsa i kalafiora, do tego ziemniaki, mizeria i maślanka.

Gość gość
Prażoki : garnek wykładany liściami kapusty,ziemniaki w kostkę,cebula w kostkę,kiełbasa w kostkę,posypać wegetą i pieprzem,zakryć liścia i kapusty i dusić. Aha na dno trochę oleju a przy duszeniu dolewać wody

Gość gość
rosół - kup mięsko zalej wodą malutki gaz plus pzyprawy kotlet z piesi panierowany na to jajko sadzone ziemniakami i surówką kompot - mrożone owoce zalej wodą i zagotuj - dosłodź do smaku

Gość gość
super gościu, dzięki za pomysły, właśnie o to mi chodziło! dawno nie było ryby w domu na obiad, tylko że pojade na zakupy do Biedronki a tam są ryby mrożone i nie jestem pewna czy zdążą się rozmrozic, a do mikrofali nie bede je wkładac żeby rozmrażac, bo sie pewnie rozlecą. najwyżej kupie ryby i będzie na jutro. A dziś te kopytka niech będą. Super, koputka robi się raz dwa, gulasz mięsny postawie i będzie się pwooli dusił.

Gość gość
Mielone z ziemniakami i surówką/ mizerią/ buraczkami Gołąbki pyzy z sosem pieczarkowym Zupa (jarzynowa, pomidorowa, ogórkowa...) i plendze I może nie tradycyjny, ale prosty: zapiekanka makaronowa, do której można wrzucić praktycznie wszystko :D