Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chce kolczyka tragusa ale się boję

Polecane posty

Gość gość

Od tygodnia myślę o kolczyku tragusie , bardzo mi się podoba , i chciałabym się odważyć iść i go zrobić , ale kilka rzeczy nadal mnie powstrzymuje... ból - podobno czuć tylko szczypnięcie i nie boli bardzo , ale sa osoby które mówią że to najbardziej bolesny kolczyk... więc to chyba już sprawa indywidualna , tylko boje się ze zemdleje na fotelu i trochę wstyd przed piercerm - alergia - jestem alergikiem , miałam kiedyś kolczyka w chrząstce ale ucho mi spuchło i zsiniało , wyjelam i brałam antybiotyk ( "piercer" zrobił to pistoletem... ) - boje się że zrobi mi się ziarnina , zaraz idę do szkoły i chce żeby to wyglądało estetycznie - WIEM ŻE KOLCZYK TEN CZASAMI WYPADA... CZY MOZE WPAŚĆ DO KANAŁU SŁUCHOWEGO ?? CZY TO NIEMOŻLIWE ?

Gość gość
-Nie zemdlejesz, najwyżej piśniesz, nawet w najgorszym przypadku to nie jest taki ból żeby zemdleć -To nie musiała być alergia - po prostu rozwaliła Ci się chrząstka. Poza tym są kolczyki dla alergików. -To już zależy od tego jak będziesz dbała -Jasne, że to niemożliwe, najwyżej wypadnie i zgubisz.

Gość gość
W takim razie jaki kolczyk będzie najlepszy dla alergika ? Z tytanu ? Bo ze stali podobno zawiera jakies składniki uczulające Ale jeśli np. zasnę przez przypadek nawet na tym boku gdzie jest kolczyk , odkręci się zapięcie i wpadnie do środka ucha ?

Gość gość
Jak zaśniesz na tym boku to do góry (do ucha) nie poleci :P Nawet jakby wbrew prawom fizyki to zapięcie wpadło Ci do ucha to wystarczy przechylić głowę i wypadnie ;)

Gość gość
-idź do profesjonalnego studia piercingu -sprawdź o nim opinie wcześniej -kolczyk TYLKO z tytanu, bioplastu - nie wolno stali chirurgicznej na świeże przekłucie! -TYLKO igłą niech cię kłują, pistolet absolutnie się nie nadaje! To takie podstawowe rady :)

Gość gość
Wybrałam już studio , ale nie mam pewności czy dobrze mi go zrobi , opinie są dobre , ale widziałam tragusa z tego studia i nie wiem czy jest tak dobrze zrobiony , bo przecież kolczyk nie może być ściśnięty bo trzeba przemywać go solą fizjologiczną Mieszkam w takim małym miasteczku i są tylko 2 studia , z tym że to drugie jeszcze gorsze