Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

okropny bol plecow

Polecane posty

Gość gość

Czy ktos mial takie bole albo wie co to moze byc? Mam bole plecow na wysokosci "doleczkow", nie codziennie. Raz na tydIen, dwa tygodnie. Jest to bol porownywaly do chorych korzonkow, ale u mnie jest to zawsze tylko jedna strona, odecnie od kregoslupa w lewa strone. Boli jak chodze, nie moge wstac z lozka, nie moge w nocy sie przekrecic a zeby sie nachylic nad umywalka, zeby umyc zeby moge zapomniec. Co to moze byc?

Gość gość
To może być wszystko :). Od raka po niegroźny uraz, który sam się zagoi. Więc idź do lekarza, a chwilowo ulgę przyniesie ci termofor.

Gość gość
To stalo sie tak, ze ktoregos razu siedzialam na sofie i jak gwaltownie wstalam to poczulam ten tragiczny bol i od tamtej pory od czasu do czasu sie ponawia.

Gość gość
Czy ktos jeszcze ma pojecie?

Gość urszak
Mialam to damo. Na plazy za szybko wstalam z poslania...koszmar... Idz do lekarza rodzinnego, niech ci da skierowanie do poradni rehabilitacyjnej na zabiegi. Jak sie bedzie opieral, to go cisnij , bo ma takie mozliwosci i uprawnienia. Do tego niech ci wypisze osobne skirowanie do lekarza rehabilitacji. Ze skierowaniami idz do tej poradni, i zapisz sie na zabiegi. Terminy sa dlugie, ale sie zapisz. Z rehabilitantem umow sie natychmiast prywatnie na wykonanie tych samych zabiegow. Te na NFZ wez tez w swoim czasie. Powinnas dostac tzw.prądy, typowo p-bolowe, lampe solux, pole magnetyczne, ewentualnie laser. Rehabilitant powie ci, co z tym lekarzem rehabilitacji, i dalej cie poprowadzi. Zabiegi trzeba co pare m-cy powtarzac, nie są to drogie sprawy, anaprawde skuteczne. Wspolczujè ci, trzymaj siè!

Gość gość
Na mieszkam w Londynie, wiec bede musiala isc tu popytac w takim razie. Dzieki za rade!:)

Gość gość
mozesz miec naderwana nerke, co w tym wypadku moze sie wydawac malo prawdopodobne, a jednak...

Gość gość
Nie brzmi to ciekawie... az sie zestresowalam

Gość gość
do lekarza i zrobić USG

Gość gość
może kamyczek ruszył, albo gdzieś po drodze utkwił

Gość gość
ja miałam ból w dole pleców okazało się że mam spłyconą lordozę dostałam leki przeciwbólowe i zmniejszające napiecie mieśniowe ale tak naprawdę pomógł ****** rozciąganie

Gość gość
bezapelacyjnie idź do lekarza. kiedy nie możesz się ruszyć zgiąć nad umywalką itp. to nie ma żartów. kręgosłupa nie lekceważ bo możesz zostać kaleką.

Gość gość
pomógł sport i rozciąganie nie wiem dlaczego wykropkowali

Gość gość
Ja bym się troszkę powyginała: przyciąganie głowy do prostych kolan, mostek, może koci grzbiet, podpierasz ręce o podłoże i wyskoki nogami

Gość gość
a to nie półpasiec?

Gość gość
Ja sporo cwicze, codziennie sie rozciagam itp ale teraz to odpada. Nie ma chyba wyjscia, bede musiala isc do lekarza... :(

Gość gość
gdyby był półpasiec, to na plecach miałaby również wysypkę, a poza tym ból z mniejszym lub wiekszym nasileniem byłby non stop

Gość gość
jak sporo ćwiczysz (a może siatkówka?) i się rozciągasz, to masz nadwyrężone mięsnie i czekać Cię może dłuższa ehabilitacja i zaprzestanie na ten czas sportu

Czemu straszycie obolalą dziewczynè? Naderwana nerka, polpasiec... Ludzie, czytajcie dokladnie. Bol jest co jakis czas, prawdopodobnie zaczep mièsniowy naderwany. Wizyta u lekarza niezbèdna, ale nie straszcie na zapas. Przy polpascu- mama miala- jest bol staly dookola pasa i krostki, gorączka. Gdyby cos z nerką, to pierwszy sygnal- mocz we krwi... Autorko, zycze zdrowia!

Gość gość
Dzieki wszystkim za dobre rady! :)

Gość gość
A moze to zwykle korzonki?

Gość gość
Super są kompresy Flex chodzi mi o tej polskiej marki Sanity. Robią je w różnych rozmiarach można sobie dopasowac – na glowe na reke na plecy i tak dalej. Szybko można nagrzac/schlodzic i potem utrzymuje się ta temperatura przez dluzszy. Uzywamy już od pol roku i nic się nie psuje nie przeciera nie peka.

Gość gość

Też miałam problemy z niekończącym się bólem kręgosłupa. Pomogła mi wreszcie metoda McKenziego, o której dowiedziałam się na stronie mckenzie.pl Dużą zaletą tej metody jest to że można ją wykonywać samodzielnie w domu. Polecam wam dowiedzieć się więcej o niej.