Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy można udowodnić

Polecane posty

Gość gość

danej osobie oszczerstwa i wyzwiska na forum jest jakiś sposób na to jaki ?

Gość gość
a co konkretnie?

Gość gość
g****o zadałam chyba proste pytanie jak się rozpęta piekło to zobaczysz co konkretnie

Gość gość
miałem Ci odpisać, ale w takiej sytuacji nie napiszę nic

Gość gość
przeżyje na rady tumanów nie liczyłam może odpowie ktoś mądrzejszy

Gość gość
uważaj bo teraz ja mogę ci coś udowodnić. nie obrażaj nikogo.

Gość gość
to udowodnij HAHAHAHAHAHAHA co mi kurwa udowodnisz ja żadnych wyzwisk nie pisałam SORRY możesz mnie w dupę pocałować haha co za hipokryzja nie obrażaj koń by się uśmiał Ciebie mogą ale Ty nie ..a z jakiej duuuupy ta filozofia wyjęta ????

Gość gość
haha dobre TUMANIE/KO no proszę udowodnij !!!!!

Gość gość
już nie muszę sama dałaś się poznać po tym, co napisałaś. jesteś tym o czym piszesz :P

Gość gość
spoko na policji mi powiedzą co z tym da się zrobić,dlaczego mam się nie dać poznać nie mam nic do ukrycia...

Gość gość
pokaż im co tu pisałaś :P te wyzwiska kwalifikują się jako obrażanie kogoś, kogo nie znasz.

Gość gość
nic nie pisałam a świadka mam komu mówił gdzie pisze a te osoby mam w znajomych na fejsie -bułka z masłem !

Gość gość
wydaje mi się ze nawet adres Ip gg będzie zgodny z tym gg,rozmowa gg też się przyda :)

Gość gość
Szczym ryj d****o

Gość gość
co za tępa, wredna, szmata. nic dziwnego, ze taką sukę ludzie wyzywają.

Gość gość
Panie i Panowie, przepraszam za moją byłą :D

Gość gość
Często wypowiadam się na popularnym forum internetowym. Od jakiegoś czasu ktoś, pod każdą moją odpowiedzią zamieszcza wulgarne i niesmaczne posty dotyczące mojej osoby. Czy mogę podać go do sądu o zniesławienie? Jak napisać odpowiedni pozew? W opisanej sytuacji można skorzystać z dwóch ścieżek postępowania: karnej oraz cywilnoprawnej. Znieważenie kogoś na forum internetowym, a więc za pomocą jednego ze środków masowego komunikowania się, stanowi kwalifikowany typ przestępstwa zniewagi, o którym mowa w art. 216 § 2 Kodeksu karnego. Jest ono zagrożone karą grzywny (co do zasady od 10 do 540 stawek dziennych), ograniczenia wolności (od 1 do 12 miesięcy) lub pozbawienia wolności do roku. Przestępstwo to ścigane jest z oskarżenia prywatnego, co oznacza że pokrzywdzony musi sam złożyć prywatny akt oskarżenia w sądzie albo skargę (ustną lub pisemną) na Policji. Zgodnie z art. 487 Kodeksu postępowania karnego, akt oskarżenia może ograniczyć się do oznaczenia osoby oskarżonego, zarzucanego mu czynu oraz wskazania dowodów, na których opiera się oskarżenie. Obrażanie danej osoby na forum internetowym może zostać zakwalifikowane także jako naruszenie dóbr osobistych, znajdujących się pod ochroną prawa cywilnego, w szczególności czci, na którą składają się: dobre imię (cześć zewnętrzna) i godność (cześć wewnętrzna). W takim przypadku przysługują środki ochrony przewidziane w art. 24 § 1 Kodeksu cywilnego, obejmujące możliwość żądania od osoby, która dopuściła się naruszenia:

Gość gość
- usunięcia skutków naruszenia naszej, w szczególności poprzez złożenie oświadczenia odpowiedniej treści i w odpowiedniej formie- zadośćuczynienia pieniężnego- zapłaty odpowiedniej sumy pieniężnej na wskazany cel społeczny Pozew określający żądanie i przedstawiający jego uzasadnienie należy złożyć w sądzie okręgowym właściwym ze względu na miejsce zamieszkania osoby, która dopuściła się naruszenia dobra osobistego. Od pozwu należy uiścić opłatę w wysokości 600 zł.Poradę przygotowali prawnicy z twojeporady.pl

Gość gość
Podstawa prawna: - art. 216 § 2 ustawy z dnia 6 czerwca 1997 r. Kodeks karny (Dz. U. Nr 88, poz. 553 z późn. zm.) - art. 59 § 1, art. 487, art. 488 § 1 ustawy z dnia 6 czerwca 1997 r. Kodeks postępowania karnego (Dz. U. Nr 89, poz. 555 z późn. zm.) - art. 23 i 24 ustawy z dnia 23 kwietnia 1964 r. Kodeks cywilny (Dz. U. Nr 16, poz. 93 z późn. zm.) - art. 26 ust. 1 pkt 3 ustawy z dnia 28 lipca 2005 r. o kosztach sądowych w sprawach cywilnych (tekst jednolity Dz.U. 2010 r., nr 90, poz. 594 z późn. zm.) - art. 17 pkt 1, art. 27 § 1 ustawy z dnia 17 listopada 1964 r. Kodeks postępowania cywilnego (Dz. U. 1964 r., nr 43, poz. 296 z późn. zm.)

Gość gość
nie siedziałam w koncie i nie płakałam zbierałam materiał dowodowy :)

Gość gość
a i najważniejsze jeśli groźby i wyzwiska są pisane z tel. to jest super sprawa ,abonament te sprawy :)

Gość gość
Autorko jesteś kur'wą je'baną wypier'dalaj suko pierdo'lona

Gość gość
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Latwiej-zlapac-hejtera-Koniec-z-obrazliwymi-wpisami-na-forach-internetowych,wid,15919340,wiadomosc.html?ticaid=11353f

Gość gość
będzie zabawa,będzie się działo......... :)

Gość gość
gość dziś już nie muszę sama dałaś się poznać po tym, co napisałaś. jesteś tym o czym piszesz jezyk.gif bo wiesz specjalnie daję się poznać żeby udowodnić że osoba która mnie obraża wie w 100% kogo obraża :) no wiesz taka taktyka wszystko przemyślane :P

Gość gość
bzdury piszesz, nikt z nas nie wie kim jesteś, o jakiej więc urażonej godnośc***iszesz? Czyjej? Nikt nie każe ci czytać wyzwisk tym bardziej odbierać je jako kierowane pod twoim adresem (twoja wola czytania, panuj nad wyobraźnią). Pytanie zasadnicze - czyje dobre imię zostało potargane. Kim jest osoba oblepiona gównem, w ogóle istnieje? :) Jeśli zamierzasz odpowiedzieć "moje, ja" to wal w żyto! :D🖐️