Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jestem uzależniona

Polecane posty

Gość gość

jestem uzależniona od jedzenia oraz od leków przeciwbólowych. kiedyś było tego więcej, ale z paleniem i kawą się uporałam [już prawie 7 miesięcy]. ale z tym nie potrafię, to jakieś zamknięte koło nie potrafię z niego wyjść. chodziłam do psychologa ale to nic nie dało , straszne pierdoły gadał, nie umiem np. oczyścić swojego umysłu albo zostawić tego za drzwiami czy pozbyć się niekorzystnej energii wydychając powietrze ustami. to nie działa. szukam wsparcia i chce o tym pogadać. oczekuję konkretnych rad też a nie jakichś technik oddychania bo to nie dla mnie.

Gość gość
napiszcie o swoich uzależnieniach. jak sobie z nimi radzicie, jakie podejmujecie działania itd.. jestem ciekawa wszystkiego gdyż w tych dwoch kwestiach chyba juz wszystkiego probowalam.

Największym moim uzależnieniem są papierosy oraz Coca-cola. Dosłownie mnie nosi, jak sobie chociaż jednego papierosa nie zapalę, albo przynajmniej jednej puszki dziennie nie wypije. Próbowałam z Coca-coli przerzucić się na kawę, wiem że to jak z deszczu pod rynnę, ale nic to nie pomogło.

Gość gość
ja byłam uzależniona od komputera, prawie cały czas siedziałam przed ekranem, w końcu rodzina dała mi do zrozumienia, że przesadzam z czasem spędzonym przed komputerem, teraz chodzę na terapię do http://www.horizon.info.pl/ i coraz częściej potrafię się czymś innym zająć

Z uzależnieniem od leków zmagam się od paru dobrych lat. Rzecz jasna dużo wody musiało upłynąć do momentu jak zrozumiałam, że to dziadostwo trzeba leczyć. W końcu się przełamałam i zaczynam terapię w sumie nowym ośrodku Versusmed (mam blisko bo mieszkam w Krakowie). Mam obawy czy starczy mi sił, ale jestem dobrej myśli. Życzę powodzenia wszystkim uzależnionym!