Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy ktos z was zna psychopate?

Polecane posty

Gość gość
mało tego, ja mam osobowość narcystyczną a bardzo mi trudno zauważyć gdy sama kogoś manipuluję. w każdym razie jest tak, że najczęściej psychopaci i narcyzy wiążą się z kimś również zaburzonym, dopasowywują się w swoich patologicznych zachowaniach. dla tego chłopaka, o którym pisałam wyżej byłam idealną kandydatką ze względu na niskie poczucie wartości i łatwość w poddawaniu się jego agresji

Gość gość
Wiem to trzeba byc bardzo swiadomym siebie by wy zu ze cos kesf nie tak a na to gez potrzena czasu jeszcze jak go spotykam to jest mi nie przyjemnie i czuje bol po tym jak mnie skrzywdzil

Gość gość
A cxy oni sa świadomi tego zaburzenia?

Gość gość
psychopatia i socjopatia to zupełnie inne zaburzenia osobowości. Psychopatia jest wynikiem trwałego uszkodzenia ciała migdałowatego( ośrodek odpowiedzialny za strach i motywację) i jest przypadłością nabytą. Socjopatia to zaburzenie, które rozwija się stopniowo w wyniku przebytych doświadczeń i przykładowo ja jestem takim właśnie socjopatą. Mogę odpowiedzieć na dowolne pytania.

Gość gość
czy są świadomi?? hmm chyba czują, że coś jest nie tak skoro potrafią odgrywać uczucia przed innymi i widzieć czyjeś emocje skoro nimi manipulują

Gość gość
mam do czynienia na co dzień z psychopatami,to określenie jest na wyrost,ale z pacjentami o zaburzeniach osobowości,można dużo pisać ale ja nie rozwinę temati.Ostrzegam tylko ludzi wchodzących w związki,obserwujcie,jeszcze raz obserwujcie,a jeżeli zauważysz jakieś nieadekwatne zachowania do danej sytuacji,radzę obserwować

Gość gość
gość dziś leczysz się?

Gość gość
Moj maz pod wplywem alkoholu stawal sie agresywnym ponizajacym mnie facetem, dowartosciowywal sie tez mowiac ze jestem nikim, czy to psychopata, umie tez doskonale manipulowac i zna sie na psychologii czlowieka/ umial rozsxyfrowywac zachowania, czy to byl psychopata? Rozwiodklam sie z nim:)

Gość gość
Wydaje mi sie ze robią to podświadomie,masz racje wybierają raczej osoby z niska samoocena ,czuje sie potdornie w swoim związku z tym moim toksycznym mężem,potrafią owinąć człowieka niczym wąż i uderzyć w ciebie z zaskocznia w najczulszy punkt

Gość gość
gość dziś to podaj przykłady jakichś charakterystycznych zachowań, które zaobserwowałaś

Gość żywy socjopata
gość dziś leczysz się? Nie, to jeden z objawów. Socjopacie jest bardzo dobrze z tym jaki jest.

Gość gość
no ale sam postawiłeś sobie taką diagnozę?

Gość gość
dzisiaj jestem wkurwiona na męża i właśnie kombinuję czy on jest psychopatą, kto wie? Zyję na pograniczu przemocy psychicznej. Bez wyzwisk, bez przekleństw, ale opierdziel non stop. Zero pochwał za to 100% krytyki. No chyba że przyjdą lepsze dni, robi się świetnie ale i tak zadyma musi być. Dopiero jak się wkurwię to wchodzi w skórę niewiniątka i taki pokrzywdzony, bo ja mam focha :(

Gość smutna169
ja znam jedna psychopatke zakochana w moim facecie. chodzi za nim i za mna. pisze sms. dzwoni. nachodzi. przychodzi do pracy po pracy i pod pracę. jeździ za nami.... wiesza na klamce okropne rzeczy, stoi pod oknem , czasem pokaże biust.... sprawa jest zgloszona na policje ale niestety nic z tym nie zrobią... :(

Gość gość
a dlaczego nie zrobią to stalking przecież... Sprawę załóżcie i zakaz zbliżania się dostanie.

Gość gość
Do żywego socjopaty; czy jest cos charakterystycznego co moze zrobic psychopata na 1, alho 2 randce? Bo juz jednego mialam, i boje sie ze sie powtorzy, aczkolwiek terasz mam silniejsza osobowość

Gość gość
Ja jestem psychopatom! Co dziwko cie voli,cycki czy dupa? Niekuc sie na slowa bo zaloze gume i zabije cie potem wyjebie. Szmato! Nikt cie niewyjebał? Dobrze? Skure z ciebie zciogne w gole miesoci osram pizdo .jesem gorszym idjotom jak tfuj psychatra:-) spac juz idz. Tableti wzielas?ech:-(

Gość smutna169
1/wysyła sms za kazdym razem z innego numeru. policja pyta mnie CZY JESTEM PEWNA ZE TO TA PANI A NIE ŻADNA INNA ?jak nam pani udowodni. jak mowie ze moze po adresie IMEI telefonu to wielkie oczy... 2/ zawsze gdy moj facet wezwie policje... albo nie ma kogo wyslac, albo ucieknie albo ja spiszą bo co tam.... adres ma tymczasowy. 3/ chyba zalezaloby sprawe zglosic do prokuratury ale ta kobieta ma tyle pieniedzy ze stac ja na najlepszych adwokatow i sprawa jest z gory przegrana...

Gość gość
A putin? Co myślicie?

Gość gość
Wszystko dawno temu uległo odwróceniu. Gdyby stosować definicje sprzed 200 lat psychopatami jest dzisiaj 90% ludzi, a z kolei pośród tych 2-3% uznawanych dzisiaj za psychopatów większość stanowią osobnicy, którzy kiedyś uznawani byliby za wzór tzw. normalności ; kiedy normalnością była właśnie ,,gotowość na wszystko'' ,jak ktoś się tutaj wyraził. ;)

Gość gość
Każdy kto ceni wyżej mechaniczną pracę po 10-12 godzin na dobę ,dla samej pracy, do usranej śmierci od czasu spędzanego z samym sobą czy potomkami jest psychopatą. Tak samo ktoś, kto czas po pracy poświęca oglądaniu alternatywnej rzeczywistości w postaci seriali, lekturze forów, dbaniu o pieska czy kotka, który wyleguje się przez 8 godzin pracy właściciela na kanapie mając przy tym schronienie i pożywienie jest psychopatą.

Gość gość
Psychopatami są ludzie nie zajmujący się w ogóle wojną, literaturą, historią, filozofią i sztuką.

Gość gość
Psychopatami są ludzie, którym WYDAJE SIĘ, że mają ,,uczucia i sumienia'', a to tylko pojęcia, których nieudolnie używają kiedy przychodzi im podstępem walczyć o swoje.

Gość gość
Wreszcie, psychopatą jest każdy kto wykupiwszy jeden bilet w autobusie/tramwaju zajmuje miejsce po zewnętrznej stronie. ,,Noli me tangere''. ;)

Gość gość
Do smutnej. Bo to nie sprawa na policję. To Twój mąż powinien załatwić. Wziąć ją pogonić, nakopać do dupy, kazać spierdalać. I przestanie szmata łazić za wami.