Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

amstaff dla kobiety?

Polecane posty

Gość gość

Szukamy z moją żoną psa. mieszkamy w bloku, mamy duże mieszkanie (80 m kw.) Ja często wyjeżdżam i żona zostaje sama. chcemy kupić psa, rodzinnego, ale wzbudzającego respekt. Żona często biega wieczorami/wczesnym rankiem i pies miałby je towarzyszyć jak już dorośnie. Moja druga połowa jest twardą kobietą, stanowczą, bardzo upartą i nie dającą sobie wejść na głowę. Mieliśmy wcześniej wyżłowatego kundelka ze schroniska, ale musieliśmy go niestety uśpić pół roku temu z powodu nowotworu. Myślimy o amstaffie, bo znajomy ma i to bardzo przyjacielski pies wobec ludzi, a jednocześnie obcy mają do niego respekt, bo za rasą podąża nieciekawa reputacja. Czy ktoś z was ma amstaffa? Jaki jest?

Gość gość
Mój brat ma pittbulla. Ładny ale głupi. Nie polecam tej rasy. Trzeba mieć pozwolenie i nigdy nie wiadomo co takiemu odbije są agresywne.

Gość gość
Nie obchodzi mnie pies twojego brata, pytam o amstaffa.

Ja nie mam ale znam te psy, zasadniczo jest jak piszesz czyli są bardzo przyjaźnie nastawione do ludzi i w zależności od przywiązania z właścicielem potrafią stać się jego zazdrosnym obrońcą. Ogólnie jednak to zwykłe psy, ze średnią inteligencją, dużo zależy od usposobienia może być wiecznie flegmatyczny ale jak się w****i to skoczy i rękę up******i.

Gość gość
Poza tym pitbull chyba nie bardzo do biegania one lubią nażreć się i pierdzieć i jeszcze pogryzc właściciela. Przynajmniej pittbull mojego brata to lubi. Do biegania się nie nada! Już prędzej owczarek, albo coś z pasterskich albo myśliwskich Setery albo Sznaucery. Dobermany są podobno bardzo inteligentne.

Gość gośćula
fajne psy ,ale jak zona dużo biega to moze terier irlandzki , też w miarę duży i żywiołowy i hałasu potrafi narobić i capnąć tez umie. Bo amstafy chyba nie są tak do biegania chętne ?

Gość gość
Amstaff i Pittbull jeden ch/uj. Widać jaki znawca z Ciebie. Jak Ci zagryzie bachora to będziesz miał Amstaffa swojego. Mój brat ma go w ogródku i do domu nie ma wstępu ten pies!

Gość gośćula
oo albo sznaucer olbrzymi ,one kochaja gonić , albo wilczarz irlandzki. Duże to psy ,ale nie metraż ma znaczenie a jakość i ilość spacerów

Gość gość
amstaff i pitt bull to dwie różne rasy na amstaffa nie trzeba mieć pozwolenia. do sportu lepszy pitt bull, ale pitt bull to też zupełnie inna psychika niż amstaff.

Gość gość
A ja mam yorka i biegam z nim codziennie 6 km. Można? Można.

Gość gość
gościu 22:59 daj se siana i zamknij pysk , chamie wsiowy ! tfu !

Gość gośćula
a ja znam dwa amstafy -suczki , kraina łagodnosci , uwielbiam te psinki.

Gość gość
Jestem kobieta i mam hodowle amstaffów. Posiadam 6 piesków tej rasy,które wychowuja się z cztero letnim dzieckiem. Nie ma lepszego kompana do biegania lub jazdy na rowerze. Szczerze polecam ta rase(z udokumentowanym pochodzeniem) dla ludzi odpowiedzialnych i potrafiacych zapanowac nad ich temperamentem.

Gość gośćula
gość dziś A ja mam yorka i biegam z nim codziennie 6 km. Można? Można. x x chyba w plecaku ,albo twój bieg to zwykły chód , nie ma opcji zeby york nadążył ,po 1 km tak się zmacha że padnie. Krzywdzisz go i tyle.

Gość autor_ tematu
Nie chcemy zbyt dużego psa, przede wszystkim na pewno będzie to suka ;) myślimy o psie do 25-30 kg. Sznaucery i owczarki odpadają, ja miałem owczarka niemieckiego i nie chcę drugi raz, to nie rasa dla mnie. Sznaucery kojarzą mi się z takimi jazgotami, my chcemy psa który szczeknie gdy to potrzebne no i będzie miał basowy głos :) Nie musi gryźć czy rzucać się na obcych- ma wzbudzać respekt wyglądem. mówicie że amstaff średnio do biegania?

Gość gość
Wypi/erdalaj idioto. Ch/uj a nie inna psychika. To ta sama rasa!

Gość gość
Amstaffy nie mają basowego głosu. Wręcz piskliwy. Sznaucer olbrzymi ma basowy a Amstaff/Pitbull jazgocze i prawie nigdy nie szczeka.

Gość gośćula
ja jednak do bloku amstafa nie polecam , z prostej przyczyny - durnoty sąsiedzkiej . Jak pisałam u mnie na osiedlu są dwa amstafy suczki -dla mnie przekochane ułożone ,ale ludzie daja w p**de właścicielom ,o kaganiec ,o za długą smycz , pisza pisma do spółdzielni , dzieci jak je widza to piszczą i uciekają /co pies odbiera jako zabawe i rwie sie do takiego dziecka/.

Gość gość
Bokser już będzie lepszy. Są łagodne mądre i uwielbiaja biegać. Wygladem też odstraszają!

Gość gośćula
tymczasem ide na przebieżkę z moim terierem :) Dobranoc i dobrego wyboru.

Gość gość
Amstaf to pies ,niektora kobieta to suka zla wiec? Pasujomm do siebe i ? Je aj sie aAmstaf i tak cie pogryzie go ma bo niemasz jaj:-)

Gość gość
Nie znasz mojej kiki jeszcze. Przeskoczyłaby każdego psa mimo, ze jest maleńka. Myślisz, że biegam 6 km sprintem? Bez przesady. Biegam sporo i naprawdę mijam dziennie wielu pasjonatów joggingu- żaden nie leci jak idiota. :) Co do tematu polecam owczarka niemieckiego. Mój kuzyn ma takiego, cudowny, biega z nim długie dystanse tylko trzeba okazać mu trochę twardej ręki. To nie dla mnie dlatego ja mam kiki :)

Gość autor_tematu
Bokser nie bo mi się nie podoba strasznie. Te sznaucery też takie sobie, nie w moim guście. Nam się podobają psy o wyglądzie amstaffa, dobermana, rottweilera, cane corso itd. Żadne płaskie pyski i te owłosione też nie. Dzięki za wszystkie propozycje!

Gość gość
Sobie poczytaj ile amstaffów pozagryzało dzieci i to bez przyczyny. Albo własną wlascicielke bo był głodny a ona zwymiotowala. Rzucił się jej na szyje i zagryzl.. To była moja znajoma. I to amstaff nie pittbull. W jednej chwili jest lagodny a w następnej może mu odje/bać i Ci odgryzie rękę. W dodatku jak go oduczyć srania gdzie popadnie? Jak mu wlejesz to za pare lat Ci się odwdzięczy tym samym. Są bardzo pamietliwe.

Gość gość
ja jednak do bloku amstafa nie polecam , z prostej przyczyny - durnoty sąsiedzkiej . Jak pisałam u mnie na osiedlu są dwa amstafy suczki -dla mnie przekochane ułożone ,ale ludzie daja w p**de właścicielom ,o kaganiec ,o za długą smycz , pisza pisma do spółdzielni , dzieci jak je widza to piszczą i uciekają /co pies odbiera jako zabawe i rwie sie do takiego dziecka/. xxxxx xxxxx xxx co prawda to prawda, u mnie sąsiadka ma fajną amstaffkę, świetna psina i do ludzi i do psów, ale te wieśniaki z osiedla mają non stop jak wąty i jej uprzykrzają życie. i łażą z tymi posranymi yorkami na rozciąganych smyczach. te yorki bardziej agresywne od tej amstaffki. ona daje się wymiziać każdemu, a yorki tylko czekają żeby złapać za rękę/kostkę

Gość autor_tematu
Sobie poczytaj ile amstaffów pozagryzało dzieci i to bez przyczyny. Albo własną wlascicielke bo był głodny a ona zwymiotowala. Rzucił się jej na szyje i zagryzl.. To była moja znajoma. I to amstaff nie pittbull. W jednej chwili jest lagodny a w następnej może mu odje/bać i Ci odgryzie rękę. W dodatku jak go oduczyć srania gdzie popadnie? Jak mu wlejesz to za pare lat Ci się odwdzięczy tym samym. Są bardzo pamietliwe. xxx przecież nie będę bił psa! u mnie na wsi najczęściej ludzi gryzły owczarki, pies sąsiadów tak zmasakrował ich dziecku twarz, że chłopak na całe życie okaleczony. a mieli mieszańca labradora i owczarka niemieckiego

Gość gość
No to Dobermana weź. Cane Corso, Amstaffy daruj sobie. Dobermana miał mój ojczym. Sam na spacery wychodził nie rzucal się na nikogo, zajmował się sobą. Był po tresurze. Osobiście wolę Reetweilery, ale one do biegania też nie bardzo.

Gość gość
Proszę o nieobrażanie yorków. moja kiki tak się nie zachowuje. Czasami mozna powiedzie: jaki właściciel... taki pies. I tyle w temacie. Każda rasa jest do ułożenia tylko trzeba mądrego właściciela. Dziwicie się ludziom? Wolałabym widzieć, że biegnie w moim kierunku agresywny york niż agresywny amstaff lub pittbul.

Gość gość
tylko, że większość ludzi która sprawia sobie amstaffa to jednak osoby z wyobraźnią (bo rasa nie cieszy się dobrą sławą), a yorki kupuje cały motłoch i cieszy się, że ma szczura na smyczy, traktuje to-to jak malutkie dziecko a nie psa i rozczula się jak yorkuś postanawia dokopać większemu 10 razy psu

Gość gość
No bo właśnie takie krzyżówki są najgorsze ras. Ale hybryda owczarka z labradorem nie ma nic wspolnego z prawdziwym owczarkiem. Poza tym owczarki to najinteligentniejsza rasa. S/uki nie są tak agresywne jak samce. A Amstaffa nie musisz bić żeby odgryzł Ci łapę. One mają to zakodowane w mózgu żeby dziobać. Nie polecam!