Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

amstaff dla kobiety?

Polecane posty

Gość gość
przestań chrzanić idioto. amstaffy miały atakować inne psy, nie miały żreć ludzi bo nie można by bylo wtedy ich rozdzielać na arenie jakby się odwijały własnym właścicielom. zresztą rasa ma już niewiele wspólnego z amstaffami wyhodowanymi do walk. hodowcy zrobili dużo dobrego, trzeba tylko dobrze wybrać hodowlę i sprawdzić rodziców i dziadków szczeniaka. no i mieć w portfelu te 2.000 zł owczarek do bloku? dobre sobie. owczar najlepiej się sprawdza jak ma możliwość patrolowania większego terenu, do tego stały kontakt z właścicielem i wtedy jest OK. wszystkie owczarki na moim osiedlu mają nierówno pod sufitem, rzucają się na inne psy i próbują atakować ludzi. hitem jest rosły byczek, który musi się łapać za drzewo bo jego owczarek niemiecki dostaje szału na widok dzieci. to ja już wolę te niby agresywne pitt bulle, które spokojnie sobie idą na smyczy przy nodze właściciela.

Gość gość
Ciekawe stwierdzenie york kontra amstaff... Jeżeli mamy rozmawiać stereotypowo to w 95 % przypadków w moim mieście z tymi psami rasy amstaff czy pitbull chodzą chłopaczki w dresach lub spodniach wiszących do kolan, z puszką piwa w jednej łapce, jointem w drugiej i co drugim słowem na ustach rozpoczynającym się na literę k... Wyglądają na mega odpowiedzialnych :)

Gość gość
Dziewczyny :-) ble ble ble te rasy psow sa dla facetow . Jeste m wenkarzem mam zaasze noz w gumiaku bo psu niewierze ,zanim pan go dogoni to ja mam prawo sie bronic . Dzieki Bogu i mojej ludzkiej kontroli . Niejeden wlasciciel mnie pszepraszal. Jest cos takiego jak adrelanlia na.:-) g***o mnie obcchodizi pies jego wlascicil:-) niedam sie psu ani wlascicelowi psa,:-) pies ma zemby i pana a ja? Prawo zabic pasa wlasciciela psa w obronie wlasnej:-) . Tak ze jak kupujesz psa to zastanow sie co robisz! Bo czlowiek ma wieksze prawo jak pies. A gupiego wlasciciela mozna tez na larwy praerobic ,Ryba zezre wszystko.

Gość gość
Moja kumpela ma samca amstaffa i jest bardzo fajnym psem :) zero problemu z akceptowaniem ludzi, każdego gościa wita jak dawnego znajomego, do tego bardzo dobrze odnosi się do suk. Do psów zadziorny, ale jak to samiec- myślę, że akurat nie kwestia rasy w tym przypadku. Jest spory, w górnej granicy wzorca, ma ciemne umaszczenie i rzeczywiście miałam respekt jak go głaskałam. Na osiedlu bardzo go lubią, bo wiedzą, że jest łagodny i przyjacielsko nastawiony do ludzi

Gość gość
Sam jesteś idiotą durniu. Poczytaj sobie w internecie która rasa odpowiada za najwięcej pogryzień w Polsce a potem zabieraj głos. Nie bez powodu amstaffy mają dresiarze, przestępcy i dilerzy. Przy najmniej po owczarku wiesz czego możesz się spodziewać i jak sprawia problemy oddać a taki amstaff przez lata może być łagodny a potem zapali mu się w mózgu komunimat 'muszę kogoś zaje/bać' i nic nie poradzisz!! Sam lubie pittbulle i amstaffy wizualnie ale charaktery mają poj/ebane. Poczują rzygowiny i Cię zabiją rozumiesz? Co jak zapomnisz nakarmic a on Ci twarz wpie/rdoli kiedy się po nim tego nie spodziewasz?

Gość gość
a może pinczer średni? taki mniejszy doberman

Gość gość
Zwierze cza szanowac:-) . Czlowiek czlowiekowi nieufa:-) . Som granice zaufania. Pamietaj ze kazdy zwierz wie ze jesz mieso ze zwirza. I pies ma wiedzec ze ty mu djesz zrec nie papusiac. Jestes czlowiekim . Dalej przezyj to sam.

Gość gość
Fantastyczną rasą jest American Staffordshire Terier tzw. staffik, nieduży, mało popularny, wzbudza respekt, wiadomo potrzebuje konkretnego właściciela, mam suczkę, która wychowuje mojego synka :) Jednak muszę zwrócić uwagę na to, ze rasy z krótką kufą nie bardzo chyba nadają się do dłuższego biegania - problem z oddychaniem.

Gość Clc
Basowy głos, odzywający się wtedy, kiedy trzeba,wzbudzający mega respekt, zrównoważony charakter, lubiący biegać...poleciłabym Ci doga niemieckiego...żona mogłaby nocą biegać w bikini i nikt by jej nie zaczepił :) ale wiadomo..gabaryty dożka za Chiny nie zmieszczą się w 30 kg ;)...no może w pierwszych miesiącach życia :) Pozdrawiam

Gość gość
23,02 czeresniku z ciebie agreja bije chamie :-) masz agresuwnego psa.? Bos huju sam agresywny:-) wiesz? Mam bron:-) gnojku dzika sie niebojie twojego sa a ni ciebie, i co psi huju :-) jak spotkam cie w lesie to cie zasrrzel i co mi zrobisz, przyglupie ? Pomijam to ze przez inernet sram na ciebie to zal mi twojego psa, bo wiesz ze jak go nauczyles taki jestes . Pamietaj frajerze ze pies jest szypszy i najpierw zabije jego a ciebie czloko pdobnego okalecze. Jeat takie Boskie prawo normalny czlowiek niemq prawa sie idjotow bac ani psow. Jak tego nierozomiesz to jak dzika swinia nadajesz sie na odstrzal i niepien sie bo to oznaka wscieklosci i potwierdza zes glupszy o d zwierza:-) i caluj psa w d**e zboku:-)

Gość gość
polecam ci cane corso, sa to psy sredniej wielkosci, lagodne, a budza respekt szczegolnie te o czarnym umaszczeniu, za swoim wlascicielem pojda w ogien

Gość gość
cane corso to przecież wielkie bydlaki, pod 50 kg podchodzą