Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaka kara za jezdzenie bez pozowlenia ojca motorem

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj w domu mieliśmy być bardzo pozno,ale tak się fajnie zlozylo ze wcześniej się wyrobiliśmy i po 20 już dobijaliśmy do domu. Niestety podczas jazdy oczom ukazał nam się genialny wyczyn . Dziecko 11 letnie bez naszej wiedzy,pozowlenia i w ogole jakichkolwiek uprawnien wzielo ojca motor ( taki masywny) i sobie po szosach nim jeździło. Nie dowierzałam, mąż tez w szoku Zatrzymalismy natychmiast auto i kazaliśmy wsiadać do samochodu, ja będę prowadzić a mąż dom domu mototrem dojedzie te 2 km i co? bez odezwu sama sobie pojechala do domu mimo naszego sprzeciwu i nakazu wejścia do auta W domu odbyla się awantura, nic nie miała na własne usprawiedliwienie, powiedzieliśmy ze po południu gdy z pracy przyjedziemy usłyszy kare jaka ustanowiliśmy , bo musimy się jeszcze narazić w tym temacie Z mężem już się w nocy narazilismy w tym temacie, teraz jestem w pracy i jestem ciekawa waszych pomyslow jak byscie postąpili Bo jakby to tylko i wyłącznie ode mnie zależało to ja bym stokroć ostrzej to rozegrała

Gość waszym zdaniem jaka kara
miałobyć NARADZIŁAM, słownik sam mi zmienił wyraz dwa razy

Gość gość
strasznie napkowaną musisz mieć tą córke skoro jako 11 letnie dziecko dała radę wyprowadzić i odpalić motor . może kulturystyka ?

Gość gość
ponadto zostawiacie bez opieki 11 latkę wiedząc ,ze nie będize was cały dzień i wrócicie późno w nocy ? co z was za rodzice ?

Gość gość
I to masywny motor:)

Gość gość
spieprzyliście dziewczynie prowokację :D :P

Gość gość
Przed wymierzeniem kary przeprowadziiłabym spokojną, rzeczową rozmowę z argumentami - niebezpieczeństwo to raz, - brak uprawnień i sankcje, jakie grożą wam, rodzicom to dwa, - wreszcie - niezastosowanie się do waszego polecenia wejścia do auta, to trzy - kara to cztery Ale sama nie mam pomysłu na karę, bo faktycznie wybryk dużego kalibru :)

Gość gość
Zabrac telefon i komputer na dwa miesiace i zero kieszonkowego i wyjsc poza szkola

Tak, to jest masywny motor,nie typu harleya ,czy chopera jak wy sobie to wybrazacie z największych bysiorow, ale to nie jest skuter, to chciałam zaznaczyc Mialo nas nie być od 17 do 22 ,tak wiec nie dramatyzuj ,ze 11 latka pod spódnicą moja nie siedziała od tego czasu

Oczywiście żadna prowokacja . Sami sobie wyobrażacie nie wiadomo co i nakręcacie się . Typowo zaznaczyłam, ze to żaden skuter dla dzieci i swoją wage motocykl ma

Gość gość
nawet sobie trudu nie zadawajcie z odpowiedzią na ten durny temat . wiecie jak wygląda normalny a zdaniem autorki masywny motor ? a ile wzrostu i wagi ma 11 letnia dziewczynka ?:D przecież nie dałaby rade dosięgnąc nawet do pedałów a co dopiero odpalić silnika . obstawiam na fantazję autorki spowodowaną oglądaniem jednaj z reklam w tv dotyczącej kredytu na spełnianie marzeń - w tym wypadku o zakupie motora :D

''- wreszcie - niezastosowanie się do waszego polecenia wejścia do auta, to trzy""" x Przypuszczam ,ze bala się ze mną zostać sama w samochodzie, bo ja bylam wpieniona na amen ,az kipialo ze mnie,co innego jakbym ja pojechala motorem a ojciec z nią do domu autem zajechal, no ale ja nie znam się i nie lubie prowadzic motoru.Jako kierowca auta lepiej się czuje

Gość gość
oczywiście ,ze prowokacja i to jeszcze nie dopracowana :) jakbyś napisała o skuterze , no to jeszcze byloby do uwierzenia ale motocykl to jeszcze : masywny " ?:) wiesz jak zwykle wyglądają 11 letnie dziewczynki ? :D no chyba ,ze rzeczywiście jesteście rodzina Adamsów :D

Gość gość
Hmm masywny motor dla 11 latki?? Simson?? Pewnie nawet tu nie dosiega do ziemi... Chyba ze jakas strasznie wysoka... :)

Gość gość
wysok w nogach a mocarna w rękach :)

Gość gość
zabroniłabym brać sterydów i chodzić na siłkę.

Ona nie ma problemu z odpaleniem silnika, bo bardzo często przy tacie za jego zgoda odpalala silnik Weź sobie zajrzyj jak wyglądają Yamahy motocykle i przestać gościu jakies spiski siać. To nie jest harley ,ale tez swoją wagę ma A 11 latka bez problemu już na nim ujedzie

Gość gość
a ty dzieciaku obejrzyj sobie jak wyglądają 11 letnie dzieci :D

Gość gość
Ej, czepiacie się. Mojej sąsiadki córka ma 11 lat i jest mojego wzrostu (165cm).

a ty pomarańczko guucio się znasz na jakichkowleik modelach motorów,wyobrazasz sobie 500 kg kolosa i swoje niedowierzanie zachowaj dla siebie Pisalam jaki to model i jak on wygląda, 11 latek ujedzie na nim bez problemow, no ale tak,tak ty wiesz lepiej

Gość gość
nie pieprz głupot autorko , taki motor to średnio waga od 120 do 150 kilo , jak sobie to wyobrażasz ,że poruszy go dziecko warzące 40 kilo ? chyba ,ze z palstiku macie te motorek to wtedy ok .

Gość gość
Yamaha to nazwa marki - nie konkretny motor . a ten moze ważyć od od 60 kilogramów do praktycznie 500 , w zależności od modelu . zanim zaczniesz pisać takie glupie prowokacje poczytaj o tym o czmy chcesz pisać

Gość gość
Moja kumpela waży 45kg, ma 155cm wzrostu jeździ motorem (sporawym dodam). Też uwazacie to za prowokację i to nie kumpelę widuję na motocyklu tylko jakis fantom? :D

wiele razy motocykl za zgoda ojca prowadziła go po podwórku do garażu, lub z garażu , wiele razy , tak więc jak widać problem żaden dla niej. Również sama na niego bez problemu potrafi wsiąść, oczywiście gdy jest nieodpalony i na stopkach stoi ,ale wtedy mąż się zloscil i tak ,ze przewróci się z nim i kazal schodzić

Gość gość
i oczywiście woja kumpela jeździ " masywnym" motorem ?:D

Gość gość
Tak, jeździ motorem z tych masywnych, a masz z tym jakiś problem?

a czy ja musze się znac na konkretnym modelu? mąż się zna, ja wiem tyle z tego ze to jest YAMAHA ,bo widze marke na tym motorze i tyle mi wiedzy wystarczy NIE jestem PASJNATEM MOOTCYKLI I ci konkretnego szczegółowego modelu nie napisze ,bo nawet nigdy tym się nie zainteresowałam Na oko wazy sporo, ale nie jest z tych gigantów

Gość gość
"nie pieprz głupot autorko , taki motor to średnio waga od 120 do 150 kilo , jak sobie to wyobrażasz ,że poruszy go dziecko warzące 40 kilo ?" ...myslałam, że motory ma SILNIK i to on odpowiada za jego ******* nie praca mięśni motocyklisty :o Pomyliłeś motocykl z rowerem??

Gość gość
a ja mam 125 cm wzrostu ,ważę 27 kilo i jeżdżę Yamahą YZF-R1 - waga 174 kilo - masz z tym problem ?:D boszsz , co za durny temat... ale wakacje już się kończą ..

Gość gość
Ty chyba zazdrościsz ludziom tych motocykli, że tak wszędzie te prowokacje węszysz. Weź już idź, bo psujesz wątek tym pierdzieleniem i jesteś nudna.