Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wynajmowane mieszkanie

Polecane posty

Gość gość

nasi lokatorzy maja sie wyprowadzic do konca miesiaca mieszkanie ma byc oddane w takim stanie w jakim im je przekazalismy ale jak to jest w praktyce? czy lokatorzy zazwyczaj sprzataja czy zostawiaja syf??? to nasi pierwsi lokatorzy a wiem ze sa zli na nas bo nie chcemy im przedłuzyc umowy

Gość gość
no wiesz, to zależy od kultury osobistej lokatorów

Gość gość
Powiem Ci, że teraz mało kto jest kulturalny, w tygodniu nie chce im się sprzątać za "mordą" jak się najedzą, a skoro są źli.. Cóż, mogłaś w umowie napisać, że przed wyprowadzką mają doprowadzić stan mieszkania do takiego w jakim je zastali, a także, że mają posprzątać, bo w innym wypadku na ich koszt zatrudniasz sprzątaczkę. Ja tak miałam w jednej umowie, kaucje gość oddawał przelewem do miesiąca po wyprowadzce. Ale to była umowa legalna, nie wiem jak u Ciebie..

Gość salomejka
jeżeli chodzi o porządek to powinni go zachować ;) ale jeżeli chodzi o uszkodzenie mebli czy coś to na początku płaci się kaucję ;) jeżeli mieszkanie bd zniszczone to nie macie obowiązku im tej kaucji oddawać ;P

Gość gość
Podczas użytkowania siłą rzeczy coś tam się niszczy: a to plama na ścianie, a to luźniejszy zawias w szafce itp. Nie oczekuj cudów. Zwróć uwagę czy nie dokonano poważnych szkód: kradzież części wyposażenia, uszkodzenia instalacji wodnej i elektrycznej itp.

Gość gość
mamy umowe najmu okazjonalnego mamy kaucje ale wiecie boimy sie i tak