Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy rodzina jest wazna wg was ???

Polecane posty

Gość gość

chodzi mi o matkę ojca babcie itp. w wieku dorosłym jak ma się już własne dziecko i męża

Gość gość
rodzina jest najważniejsza. nie ważne stryjek czy babka

Gość gość
ale dlaczego jest ważna ??? co wam daje rodzina?

Gość gość
a ty się w oborze wychowałe(a)ś, czy w rodzinie?

Gość gość
nom właśnie ni emam rodziny (tej matka ojciec itp.) dlatego pytam co wam daje

Gość gość
Dla mnie nic. Czuje wobec rodziców obojętność, żadnych uczuć, za to jakie zgotowali mi dzieciństwo, kiedyś to była czysta nienawiść, ale pozostała obojetność emocjonalna. Tak więc rodzina mi nic nie daje, ani mnie grzeje ani ziębi

Gość gość
właściwie nikt mi jeszcze sensownie nie odpowiedział

Gość gość
Rodzina daje mi siebie! Każdy jest gotowy pomóc ci najlepiej jak potrafi. Mama i tata daja c****eniążki do końca swoich dni sądząc że po to właśnie żyją żeby ci pomagać Potem ty to samo robisz i tak z pokolenia na pokolenie Rodzice traktują cie jak swoje dziecię mimo że masz 60lat:) Twoje dzieci jak swoje malusie wnuczątka mimo że mają 30lat Czas mija a miłość się nie zmienia w rodzinie.

Gość gość
Rodzina we właściwym rozumieniu słowa to dom i ludzie, który ten dom zamieszkują. To powinno być miejsce, do którego zawsze możesz i chcesz wejść czy wrócić, odpocząć po szkole, po pracy, liczyć na ciepło, czuć się bezpiecznie. To najważniejszy dla człowieka azyl, kuźnia właściwych postaw i charakterów, oaza na pustyni. Jednym słowem. To miejsce, w którym czujesz się kochany nie za coś, ale dlatego, że jesteś

dla mnie rodzice są bardzo bardzo ważni. jesteśmy ze sobą bardzo związani, są świetnymi inteligentnymi ludźmi, mogę na nich liczyć, kocham ich.

Gość gość
ważni są Ci co się troszczą i o którym my sie troszczymy, a czy rodzina czy przyjaciele to nie ma znaczenia jak ktoś był złą matką/ojcem/babcią to dlaczego ma zaslugiwać na lepsze względy od np. męża który jest najwspanialszą osobą jaką poznaliśmy, jedyną na którą zawsze można było liczyć? krew to nie wszystko