Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

powrót po macierzyńskim

Polecane posty

Gość gość

Moje stanowisko pracy zostało zlikwidowane. Nie wiem, co robić. Czy: wrócić w styczniu na 7/8 etatu (wówczas muszę opłacać żłobek od września). Nie wiem, jakie stanowisko otrzymam i czy 7/8 chroni mnie przed pracą zmianową i inną lokalizacją wykonywania pracy? Plus taki, że łatwiej będzie mi znaleźć nową pracę, jeśli tam będę (korporacja) lub wrócić w styczniu, dostać wypowiedzenie (3 miesiące) plus odprawa 2 miesiące i do lipca mieć spokój (wówczas nie muszę opłacać żłobka już od tego września). W tym przypadku nie wiem, czy znajdę pracę.. Jest tu kotś, kto dobrze zna się na KP? Pozdrawiam r.

Gość gość
i właśnie skończyło ci się życie, a zaczęło życie problemami...po co zaciążyłaś?

Gość bittersweetXX
Nie orientuję się dokładnie w Twojej sytuacji, natomiast może tutaj znajdziesz coś przydatnego: http://www.praca-sucha.pl/porady-dla-pracownikow/411/urlop-macierzynski-co-warto-o-nim-wiedziec Jest tam dużo istotnych informacji na temat urlopu macierzyńskiego. Albo poszukaj też wśród innych artykułów w tym serwisie, bo jest tam mnóstwo przydatnych porad z zakresu prawa pracy, także powinnaś coś konkretnego wyszperać ;).