Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dawidziak

dziwne swedzenie skory i oczu

Polecane posty

Gość dawidziak

Witam od kilku lat mam problem ze skora twarzy, skora plecow ,skora na glowie a takze swedza mnie oczy oraz nos : swedzi (czasami wrazenie jakby cos po mnie pelzalo) i powstaja przyszcze takie ktore ciezko sie goja. Zaczelo w roku 2010 jakies 6 miesiecy po rozpoczeciu nowej pracy , pierwsze objawy to swedzenie oczu i skory twarzy (czolo) nastepnie przerzucilo sie na nos, brwi, okolicami za uszami, skore glowy , plecy i ramiona. Odwiedzilem juz 6 dermatologow ktorzy sa bez radni po wywiadzie przepisuja z reguly lekarstwa na zapalanie mieszkow wlosowych lub lojotokowe zapalenie skory ktore nie lecza a jedynie lagodza objawy. Dodam jeszcze ze zaczelem lysiec, wypadaja mi brwi, rzesy i mam problem z nadmierna potliwoscia a we wlosach jakbym mial piasek. Najgorsze jest to ze jest to strasznie zarazliwe - moja matka ma takie same objawy koledzy z pracy (bylej jak i nowej) , jadac w autobusie ludzie siedzacy obok mnie zaczynaja sie drapac i przegladac w lusterku czy nie maja czegis w oku, lekarze u ktorych bylem twierdza ze czegos takiego nie ma a jak ich prosze o jakis wymaz skory lub inne badanie to mnie odsylaja i mowia zebym sie nie martwil. Sam szukajac w internecie natknolem sie na nuzenca (bardzo podobne objawy) tylko martwi mnie to w jaki sposob sie to rozprzestrzenia - nuzencem mozna sie zarazic poprzez bezposredni kontakt z osoba zarazona a to co mam to jakby z odleglosci kilku metrow jakby skakalo lub latalo

Gość aniaab1983
Cześć. Wiem o czym piszesz :| Odezwij się do mnie na e-maila aniaab1983@gmail.com proszę to wymienimy się informacjami