Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asieńkkkka

mamy 5 latków wyjaśnijcie proszę

Polecane posty

Gość asieńkkkka

Drogie mamy , proszę o pomoc w zrozumieniu tematu, otóż moje dziecko jest z 14 listopada 2009 , idzie jako 5 latek obowiązkowo do przedszkola w tym roku, czy jako 6 latek będzie jeszcze mogła zostać w przedszkolu czy już obowiązkowo do szkoły będzie musiała iść ??? Nie rozumiem tego nadal, bo w tym roku podobno się coś zmieniło.

Gość gość
twoje dziecko idzie obowiązkowo we wrześniu 2015 do pierwszej klasy jako sześciolatek już nie masz wyboru. Jeszcze nic nie uległo zmainie.

Gość gość
Tak,powinno iść jako 5 latek do przedszkola (zerówki).Odnośnie wyboru (chodzi o pójscie do 1 kl) z tego co się orientuję,mowa bywa o dzieciach z rocznika 2008 urodzonych po 1 lipca.

Gość gość
Tak jak ktoś już napisał, wybór mają rodzice dzieci z rocznika 2008, rocznik 2009 idzie obowiązkowo teraz do zerówki a za rok do 1 klasy

Gość gość
dobrze że prosto z sali porodowej nie idzie obowiązkowo do wojska.

Gość asieńkkkka
Bardzo Wam dziękuję za odp, myślałam, że wszystkie kolejne roczniki będą miały wybór czy przedszkole czy szkoła tzn w przedszkolu dzieciak będzie tylko 1 rok . Nie wiem czy to czasem nie przesada. Potem znowu zmiana na szkołę. Po co tym dzieciom ten kierat tak wcześnie ???

Gość gość
żeby na debila nie wyrósł :P

Gość gość
po to, żeby rok szybciej powiększyć grono bezrobotnych/ emigrantów