Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

hej hej kto planuje wesele, koszty

Polecane posty

Gość gość

Ja planuję za półtora roku. Wydaje się, że to długi czas, ale trochę jest załatwiania, no i kasę też trzeba zorganizować. Na ok. 80 osób. Nie chcemy prezentów, tylko pieniążki . Kwiatów też nie chcemy, czy macie propozycję co zamiast nich?

Gość gość
Różnie. Dobry alkohol - zamiast. Czytałam o takich, co zbierali w to miejsce karmę dla kotków ze schroniska - oryginalny szczytny cel i goście musieli się trochę pofatygować.

Popros, zeby ci napisali zyczenia na malej kartce papieru jak tak cie boli marnowanie kwiatow. A jesli twoim problemem jest to, ze wtedy nie wydadza na ciebie pieniedzy, to napisz w zaproszeniu, zeby zamiast kwiatow przyniesli ci te 19.99 co by na nie wydali.

Gość gość
te verde - zlosliwosc babska jest jak ten wiednacy kwiat. Ma kobieta zyczenie, to dlaczego jej odmawiac. I tak znajda sie ktosie, ktorzy kwiaty kupia. ja tez nie chciałam kwiatow

Jakbys nie chciala kwiatow, napisalabys ' prosze, nie przynoscie kwiatow'. Ale ty chcesz, zeby goscie wydali na ciebie pieniadze, wiec prosisz o 'eleganckie' wino.

Gość gość
ja jeszcze o nic nie proszę, mam jeszcze dużo czasu. Liczę na życzliwe podpowiedzi a nie na złośliwości. Co taka gorzkniała jesteś

Gość gość
a ile liczysz ze od pary kasy dostaniesz?

Ok, to mam lepszy pomysl. Popros, zeby kazdy w ramach kwiatow przyniosl JEDEN kwiat, najlepiej konkretny, taki, jaki lubisz, i wtedy zrobisz z nich jeden bukiet. Ja bym potem zrobila piekne zdjecie, oprawila i miala super pamiatke. Podoba sie, czy za tanio? (specjalnie dla ciebie wysilam sie na odrobine wiecej zlosliwosci :) )

Gość gość
Nie, nie liczę, ile kasy dostanę od pary. Mamy z narzeczonym trochę środków własnych, bo nie chcemy by wszystko finansowali rodzice z obu stron, którzy mają jeszcze na utrzymaniu nasze młodsze rodzeństwo, chociaż i tak się zobowiązali. Oboje pracujemy, nieźle zarabiamy. Co do tych kwiatów, zobaczymy jak wyjdzie. Nic na siłę, tylko na zasadzie delikatnej sugestii.

Gość wrednaola
Zamiast kwiatów wino, ksiązki, może pluszaki dla dziecka jeśli też planujecie. W internecie jest dużo wierszyków, które można umiejścić w zaproszeniach, Z kontekstu wynika, że np pieniążki a nie prezenty. :) radzę poszukać bo są bardzo fajne. :)

Gość gość
a ja własnie na swój ślub chce prezenty zero kasy - sama sobie zrobię listę na czele z pięknym zestawem rasowej porcelany na 20 osób i też na 20 os zestaw kawowy. Oczywiście goście mogą się zrzucać na prezenty - sama sobie w życiu bym nie kupiła porcelany za ponad tysiaka a tak jest wesele :D

''a ja własnie na swój ślub chce prezenty zero kasy - sama sobie zrobię listę na czele z pięknym zestawem rasowej porcelany na 20 osób i też na 20 os zestaw kawowy'' O, i to mi sie podoba. Mam podobne pomysly, rodzine z Polski mam zamiar poprosic zeby mi nakupowali ksiazek (biore slub w uk), ale jako prezent, nie 'zamiast'.

Gość gośćlimonka
My z mężem zamiast kwiatów prosilismy o slodycze, które potem zawiezliśmy do domu dziecka.