Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Syletita

Jaki strój na ślub cywilny?

Polecane posty

Gość Syletita

Hej. Tak sobie wymyśliliśmy z mym lubym, że weźmiemy ślub w następnym roku. Chcemy tylko ślub cywilny+ małe przyjęcie dla najbliższych. Ja- jak to baba najpierw myślę o stroju na tę okazję i tu zaczynają się schody, bo nie chcę ani sukni ślubnej, ani jakiejś garsonki- źle bym się w tym czuła. Jaki strój byłby waszym zdaniem fajny an ta okazję? Mam 26 lat, jeśli tow czymś pomoże :)

Gość gość
Czemu nie chcesz sukni ślubnej? Może być długa wizytowa w innym kolorze, np. zielonym, może być do kolan.

Gość Syletita
Bo są drogie :) A w takiej sukni spędzę mniej czasu niż na weselu, więc wolałabym jakiś tańszy wybór. No i przyjęcie będzie skromne, więc źle czułabym się w sukni :)

Gość gość
NA GOLASA

Gość gość
Ja tez mam cywilny slub w grudniu :) i ide w prostej sukni slubnej :) za około 1600zl

Gość gość
Po cholerę bierzesz ślub jak nie masz kasy?Bo suknia za droga bo to tamto i sramto. Ubierz k***a worek na śmieci .

Gość gość
Nie są drogie jak dobrze poszukasz :) ja za swoją dałam... 330 zł z przeróbkami u krawcowej. Szukałam, szukałam i znalazłam śmietankową wizytową w stylu empire (taką właśnie chciałam więc szczęście mi akurat dopisało), przeróbki u krawcowej chyba 30-50 zł. Nie chciałam wydać kilku tysięcy na sukienkę, w której spędzę 20 godzin. Sama sobie narzuciłam ogranicznik max 1000zł, bo wydawanie takiej kasy jest bez sensu. Suknia miała tylko dwie warstwy, satyna jako podszewka i szyfon na wierzchu. Do tego parę niedrogich bajerków u krawcowej i wyszła fajna suknia. Co ciekawe, już po kupnie widziałam na maxa podobną suknię w salonie i kosztowała chyba ze 2-3 tysie, a pani w salonie jeszcze mnie namawiała żebym wypożyczyła tą suknię bo akurat będą mieli promocję i już za 1000zł wypożyczę :D no co za okazja ;) a tak mam swoją, mam pamiątkę a jakby co to oddam do farbiarni, skrócę i będę miała sukienkę koktajlową.

Gość Syletita
A od kiedy to trzeba mieć pieniądze, żeby wziąć ślub?? Od razu trzeba z pompą robić, a jak nie to wcale? Ja myślałam o szyfonowej spódnicy do pół łydki, ale nie wiem co na górę :)

Gość gość
Ja bym założyła coś takiego: http://allegro.pl/d1036-r-sukienka-z-rekawem-3-4-koronka-bodycon-34-i4550582621.html Ta jest akurat tania i tandetna w wykonaniu zapewne, ale o sam fason mi chodzi i o koronkę :) Białą albo ecru. Do tego jakiś fajny stroik do włosów, fajnie by też wyglądało stroik i buty w tym samym, jakimś intensywnym kolorze. Asos ma ogromny wybór sukienek na każdą okazję.

Gość gość
Może coś uzywanego? Juz kupisz ładną suknie do 1000zł :)

Gość Syletita
Ta z ASOS piękna! Ta koronkowa ładna, ale już za bardzo oklepana :)

Gość gość
Nooo, mnie też się ona bardzo podoba (to ja wrzuciłam link) - aż żałuję, że nie biorę cywilnego ;) Chociaż ostatnimi czasy mam takie przebłyski, żeby właśnie na kościelny założyć coś takiego...coś innego niż suknia ślubna. Bo ja to zawsze inna byłam, no i zawsze lubiłam krótkie sukienki. Na studniówce byłam jedyną dziewczyną w krótkiej (bo to już trochę dawno temu było, królowały długie tafty :p ).

Gość gość
Ja na swoim ślubie cywilnym miałam normalną, piękna suknie ślubną.