Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość melapela12

pierwsze spotkanie, wrażenie na przyszłych"teściach"

Polecane posty

Gość melapela12

Witajcie, jestem ze swoim chłopakiem pół roku i on strasznie nalega abym poznała jego rodziców. Jednakże nie jestem osobą bardzo towarzyską, a szczególnie w stosunku do ludzi z "innego" świata. Nie mam pojęcia o czym rozmawiać z jego mamą, ponieważ ona stosuję całkiem inne wychowanie niż ja jestem nauczona, co może odebrać źle. Do tego dochodzi fakt że ma już 2 synowe i ich nie lubi z błahych powodów ( np. nie lubiła matki jednej dziewczyny). Wiem że się już wypytywała o mnie i chciała zdjęcie moje od chłopka. Czy uważacie że powinnam sama od siebie wpaść kiedyś(mieszkamy dość daleko od siebie) i nie wiem czy coś dać czy nie? oraz boję się że nie spodobam się i będzie mojemu truła na mnie albo będzie lekko utrudniała nam kontakt. Wiecie jak postępować w takich przypadkach? może miałyście podobne doświadczenia?

Gość gość
badz miła, usmiechaj się, mozesz jej zawieźć na pierwsze spotkanie jakiegoś małego kwiatka - może być w doniczce, jakies fiolki, lub cos w tym stylu, ładnie opakowane, niezobowiązujące pogadaj o czymkolwiek, nie koniecznie mów jej że sie z nia w jakiejś kwestii nie zgadzasz

Gość gość
n-te spotkanie z moimi teściami : tesciowa: corka jest w ciąży ja: nie jest tesciowa: jest bo nie ma okresu ja: nie jest tesciowa: jak znam zycie to jest w ciąży ja: nie jest tesciowa: ożenisz się z nią? ja: jak będzie w ciąży to tak ale nie jest teściu: takie rzeczy pod moim dachem ha ha ha jakby widział jak coreczka rozkladala nogi to by zawalu dostal

Gość gość
Spoko na pewno nie są gorsi od moich:) stawalam na rzęsach by mnie,zaakceptowali ale to i tak za Malo bo inaczej sobie wyobrażali synowa. Jrzeli masz uzdolnienia plastyczne to namaluj im,cos jezeli są normalni to Cie pokochaja

Gość gość
zapros tesciowa na zakupy a teściowi zrob loda

Gość melapela12
no już nie popadajmy w skrajności ;p

Gość gość
Jasne , z tymi zakupami to lekka przesada :-)

Gość melapela12
dokładne, tyle kasy a mnie nie polubi a dobry lodzik nie jest zły:D

Gość gość
Ja wlazilam teściowej. Tyłek a z perspektywy czasu uważam ze nie warto było Bądź sobą i bądź wierna swoim poglądom nigdy nie zmieniaj sie by sie komuś przypodobac

Gość gość
Właśnie .Przynajmniej teść Cię polubi :-)