Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

lęk przed rozstaniem, czyli mama wraca do pracy

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkich. Otóż mam taki problem: Synek ma 19 miesięcy, jeszcze nie mówi wszystkiego-póki co są to pojedyncze wyrazy. Ale to co chce pokaże. Od 1.09 postanowiłam iść do pracy (nie miałam powrotu) znalazłam taką pracę, że nie muszę liczyć na nianie, babcie i dziadkowie odpadają (wszyscy pracują)i tak jestem dogadana, że przychodzę do pracy wtedy gdy mąż jest w domu. I tu się zaczyna mój problem, bo o ile dziecko nie ma problemu z tym że wyjdę na te 6 h (czasem na zakupy jade na 3h i nie zauważa, że mnie nie ma) to problem z tym mam ja. O ile z zakupów wrócę w każdej chwili to z pracy nie (na początku będę z kimś, potem będę sama, przez np 2h). Mój mąż o ile był zapalony do tego pomysłu tak teraz pokazuje, że wcale tak nie jest... Dzisiejsza sytuacja: zaznaczę, że choruję na epilepsję i tężyczkę i każde zmęczenie, niewyspanie może zakończyć się atakiem Mąż pracuje w tym tygodniu od 14-22 w domu go nie ma od 13:20 do ok 22:30. Dzielimy się tak że jedno czuwa nad dzieckiem od kiedy zaśnie (w tym wypadku mąż jak wróci z pracy zje i się wykąpie) do godziny 6 rano, druga osoba od 6 do ok 9 żeby można było "odespać" ewentualne pobudki (budzi się gdy ma mokro, lub chce mu się pić) Synek od poniedziałku jest chory (tzn gorączkuje) a dzisiaj wypadła "nocka" męża. Dziecko się co trochę budziło (pomijam fakt, że wstawaliśmy razem, bo Mały się tylko przy mnie uspokajał) Na 9:00 mieliśmy do lekarza, więc ja wstałam ok 7 mąż po 8. wróciliśmy od lekarza, przypomniało mi się, że jeszcze jedną rzecz muszę w aptece kupić dla dziecka, a ten położył się spać i mówi że wstanie najwcześniej o 12... Potrafi się zagrać tak że dziecko krzyczy że chce jeść, a on "musi dokończyć" Nie wiem jak mu przegadać :/ I nie wiem jak ja będę spokojnie pracować :/ Plusem jest to, że póki co mieszkamy z moimi rodzicami, ale nie zawsze się będzie zgrywać że moja mama będzie w domu jak ja będę w pracy :/ Ale długo nie pomieszkamy, chcemy tylko odłożyć na kaucję i niespodziewane wydatki i się wyprowadzić na wynajem... Podpowiedzcie-co robić?

Gość gość
podnosze

Gość gość
nie daj się kobieto! Nie idz do tej pracy bo całkiem zmarniejesz a na meza nie masz co liczyc niech on zarabia na dom

Gość gość
problem w tym że ja chce do pracy iść :( kiedyś taki nie był pomagał nawet na początku powtarzał że mam ciężej niż on w pracy a teraz ciągle pretensje bo on wielki pan pracuje :/ Ja nie tyle boję się o niewyspanie, zmęczenie itp itd a o dziecko...

no o dziecko bym sie nie bala, przeciez go chyba wlasny ojciec nie zaglodzi?? maz jak jestes w domu to sie nie wysila, bo pewnie i tak wszystko robisz sama...

Gość gość
Słuchaj 6h (razem z dojazdem w 1 i w 2ga strone?) to nie jest jakas tragedia, na pewno da sie to zgrac. Co maja powiedziec matki ktorych 10-11h nie ma w domu?