Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak się ubrać na pogrzeb obej mi osoby?

Polecane posty

Gość gość

jutro odbędzie się pogrzeb mamy mojej szwagierki. tej pani raczej nie znałam, widziałam ją max. ze 3 razy w życiu, jednak moja szwagierka jest mi bardzo bliska i mocni jej współczuję i mam taki nietypowy dylemat. czy powinnam ubrać się cała na czarno, czy może jest to forma przeznaczona tylko dla bliskiej rodziny a ja jedynie schludnie w stonowane kolory? nie chcę popełnić "fo pa" na pogrzebie.

Gość gość
w temacie obcej miało być.

Gość gość
Myślę,że cała na czarno być nie musisz, ale w jakieś ciemne np. granaty albo ciemne szarości, w miarę elegancko , ale bez przesady. ciemne spodnie , do tego w zależności od pogody, ciemny żakiet albo kurtka ( tylko nie sportowa i kolorowa) i będzie ok.

Gość gość
Jeśli nie chcesz popełnić "faux pas" to ubierz się w ciemne kolory. Niekoniecznie musi to być czarny kolor, może być brąz bądź granat. :)

Gość gość
jednym słowem nie powinnam być ubrana cała na czarno. bardzo dziękuję za podpowiedź.

Gość gość
A dlaczego nie powinnaś? Mowa była o tym, że nie musisz. Widzisz różnicę?

Gość gość
mogę się ubrać cała na czarno. dla mnie (jak pewnie dla większości ludzi) nie jest to problem bo mam kilka czarnych ciuchów w szafie. ale nikt nie napisał, żebym się tak ubrała, nikt nawet nie zasugerował. na pogrzeb mojego taty nie wiele osób przyszło w samej czerni. tak jak tu dziewczyny piszą: granat, szarość, czerń i elegancja. wszystko razem jak połączę to wychodzi mi, że kolory żałoby przeznaczone są tylko dla bliskiej rodziny. nie byłam na zbyt wielu pogrzebach, nie znam się. dla tego się pytam.

Gość gość
stosownie co to za kretynskie pytanie chcesz isc na pogrzeb czy na wybieg modelek na pokazie mody

Gość gość
taka ze mnie modelka jak z koziej d**y trąba. oczywiście że na pogrzeb a nie na pokaz, już nie masz się czego czepić.