Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

OBIADY ZA 5 ZŁ

Polecane posty

Gość gość

podawajcie jakies przepisy, musze zacisnac pasa w tym miesiacu

Gość gość
ZA 5 zł tpochleb w piekarni kupuje...

Gość gość
no mnie nie stac na takie rarytasy, kupuje chleb wczorajszy za polowe ceny w piekarni

Gość gość
rosół z porcji rosołowych ok.1,50 w biedronce i włoszczyzna ok.4 zł

Gość gość
Na ile osób?? Ale ok. - makaron z serem (twarogiem) - makaron ze szpinakiem w sosie śmietanowym Szpinak smażysz dodajesz czosnek, sól pieprz i dodajesz śmiatanki do zup, mozna wkroic ugotowane jajo. Dodajesz makaron, mieszasz pycha. - ziemniaki z jajkiem sadzonym i kefir - placki ziemniaczane - naleśniki z serem - wątróbka drobiowa duszona z cebulką i ziemniaki + ogórek - zupa czosnkowa - zupa warzywna z warzyw sezonowych - zapiekanka z kiełbasy i ziemniaków - cieniutkie plastry ziemniaków, cebuli i kiełbasy wszystko razy 2 warstwy, zalać jajem ze śmietaną i posypać serem - pierogi leniwe - barszcz z pasztecikami ( co tam masz mielisz w cisto francuskie) + barszcz - buraki tanie - chłodnik litewski - sałatka cezar z piesią z kurczaka - leczo z kiełbasą - ziemniaki z sosem pieczarkowym powodzenia.

Gość gość
mozesz podac przepis na ta zupe czosnkowa?>

Gość gość
na pewno postaw na mączne, zupy i warzywa

Gość gość
aha te obiady dla 4 osob. ja, maz i dwoch synow 13 i 10 lat.

Gość gość
ostatnio był temat o obiadach za 10 zł, teraz za 5zł. Co będzie jutro? Za dwa złote? Nie przeginacie trochę? Weźcie się do jakiejs sensownej roboty bo dzieci żal

Gość gość
A powiedz mi jakimcudem robisz salatke cezar za 5zyla?

Gość gość
przykro mi, ale jestem na rencie i nie moge isc do pracy.

Gość gość
I mąż też jest na rencie tak? Daj spokój. Takie kity to nie nam tu wciskaj. Nawet ludzie na rencie sobie dorabiają- wolą to niż chłodzenie dzieci. MAsz siłę pichcić- znajdź sobie jakąś robotę w miarę lekką- też dasz radę.

Gość gość
Dzisiaj zrobiłam ziemniaki i marchewkę na parze i potem zasmażyłam z cebulką i w jajku. Ale to było dobre! Do tego szklaneczka mleka lub kefiru, czy maślanki.

Gość gość
13:53 i sraka murowana

Gość gość
Nie zawsze na rencie można dorobić. U mnie w mieście pracy wiele zdrowych osób nie ma, cieszą się z pracy za najniższą. Za 5zl można zrobić obiad dla 4os ale nie będą to super zdrowe rzeczy. Ja kupuję kurczaka ok 1,7kg i tylko gdy jest w promocji. Dzielę go na czesci- korpus i skrzydelka na zupe-zwykle rosół. Z włoszczyzny robię sałatkę jarzynowa. Do mięsa z rosołu dodaje pieczarki i mam farsz na paszteciki, pierogi lub uszka i na drugi dzień są do barszczu, który robię na rosole. Zwykle barszcz mam na 2dni. Z dwóch filetów mam kolejny obiad np kotleciki, szaszlyki- dodaje tylko jedna paprykę i jedna cebulę. Pałki i udźce zostają na kolejny obiad. Czyli z jednego kurczaka mamy obiady nawet na tydzień.

Gość gość
22:28- a co to za rosol na korpusie i skrzydelkach z marketu? Chyba nie rosol tylko wywar pod inna zupe- to ok. I potem z tego paszteciki? Przeciez tam prawie miesa nie ma:(

Gość gość
Staraj sie jednak dbac o zdrowie. Dolącz kaszę, Dziś mialam pyszny obiadek - kawalek kurczaka z cebula pomieszany z peczakiem+ zielenina, ogorki malosolne . Na deser wisnie. Wsadz do doniczki korzenie zielonej pietruszki,zeby byla zielenina. Tak samo z obcietej wykorzystanej salaty wyrasta nowa, z selera tez.Z cebuli szczypior . Tania i zdrowa jest kapusta, marchew,ziemniaki, jajka, teraz są wisnie,fasolka szparagowa,Uwielbiam chleb z cebula w cienkich plasterkach albo z czosnkiem.Udziec z indyka nie jest drogi mozna z makaronem pomieszac i zieleniną na 2 dni. Fajne sa podprazone platki owsiane z cukrem na deser. Na sniadanie mozesz miec platki namoczone w wodzie+ troche mleka i jablko. Placki z rabarbarem albo z jablkami,Jesli dorwiesz surowe z=sledzie sa tanie, moizna smazyc albo w zalewie.