Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy doradzcie. 7 miesięcy, za duzo zjada?

Polecane posty

Gość gość

Witam, moja córka ma 7 miesięcy i tydzien i mam wątpliwości czy aby nie je za duzo. Wiem, ze sa schematy no ale niby każde dziecko ma inne potrzeby. Jej dzienny jadłospis wyglada tak: 6 rano mleko z kleikiem ok 200-210 ml Ok. 11- 180 ml kaszki (czasami nawet 200 gdy jest płacz) Ok 15- 200 ml mleka Ok. 18 - zupka 120-150ml i owoc ok. 60g Ok 21- mleko z kleikiem 210 ml Młoda pije sok rozwodniony 4 objętości wody do 1 obj soku. Wypija ok 100-120 ml Mała potrafi czasem nawet 230 ml mleka wciągnąć. Staram sie to ograniczać, zagaduje ja, zabawiam ale czesto zalewa mi sie łzami jak jest za mało. Przez 5 miesięcy była tylko na piersi ale przestała przybierać na wadze i bardzo duzo ulewala, wiec na polecenie lekarza zaczęliśmy ja dokarmiać. Teraz jest na mm. Nie wiem czy nie powinnam ograniczać jej bardziej porcji? Córa wazy 7,75 kg. Z tym ze w miesiac przybrała mi 700g. Obawiam sie ze trochę za duzo. Poza tym raczkuje i cieżko ja utrzymać w miejscu. Za 2 tyg mam wizytę u lekarza to podpytam ale moze doświadczone mamy coś mi podpowiedzą. Z góry dziękuje.

Gość gość
A wątpliwości nasilily sie po wizycie teściowej która widząc fałdki na nóżkach córki walnela mi wykład ze tucze dziecko i nawet jej druga wnuczka takich fałdek nie miała.