Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

emilia47

zrezygnować ze studiów?

Polecane posty

Hej, chciałabym się tutaj poradzić, bo może ktoś był w podobnej sytuacji. A więc ukończyłam 1 rok ( europeistykę) i to była wielka męka, czułam się jak w liceum, po prostu cały materiał to były jakieś brednie totalnie nie przydatne w życiu. Chciałam zrezygnować już na początku 1 semestru i pójść na studia inżynieryjne, ale bałam się, że nie dam rady, a koleżanki mnie na mówiły, abym została. Teraz ukończyłam pierwszy rok i czuję, że nie wytrzymam drugiego. Ten kierunek jest fatalny, totalnie humanistyczny, a ja wybrałam go, bo kompletnie nie wiedziałam co chcę studiować. Teraz nadal myślę czy iść na inżynieryjne czy zostać i się dalej męczyć.... Poza tym bd mieć rok w plecy. pomocy....

Gość takaniezdecydowana
tak zmień, akurat rozumiem twoją sytuacje i też sie tak męczyłam. tylko nie rok, a trzy lata. a dlaczego? a no bo szkoda było odchodzić przecież po pierwszej sesji bo jeszcze myślałam, że coś sie zmieni i polepszy, a po zaliczeniu pierwszego roku też myślałam nad zmianą, ale stwierdziłam, że będe mieć rok w plecy, więc lepiej nie ryzykować. na drugim roku też myślałam nad zmianą, ale nie chciałam mieć dwóch lat w plecy, bo to byłoby bez sensu. i w końcu zostałam na czymś co mnie nie interesowało ;/