Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy test ciazowy może się pomylić ?

Polecane posty

Gość gość

? Potwierdzi ciążę a jej nie będzie ? I na odwrót ... ?

z opowiadan pan ktore tutaj pisza i w praktyce test myli sie kiedy jest jedna kreska i jest ciaza a w druga strone nie slyszalam

Gość gość
Test, kiedy jest pozytywny (2 kreski) ZAWSZE jest poprawny. Tak został skonstruowany. Błąd może pojawić się jedynie w przypadku, kiedy jest jedna kreska, czyli teoretycznie brak ciąży. Wtedy mógł wystąpić błąd i ciąża może mimo wszystko być.

Gość gość
Ja miałam dzisiaj taką sytuację: zrobiłam rano test ciążowy, który wypadł pozytywnie, ale lekarz w żaden sposób nie mógł potwierdzić ciąży. Może ten test miał jakiś opóźniony zapłon, tzn wykrył ciążę, która się np sama poroniła? To jest możliwe?

Gość gość
Jesli to jest wczesna ciaza lekarz mogl nic nie zobaczyc,a test hormon wykryl,zrob bete bedziesz wiedziala na 100%

Gość gość
poczekam jeszcze z tydzień, może coś się wyklaruje. Nie znoszę takiego stanu zawieszenia. btw byłam kiedyś u ginekolożki, która serdecznie wyśmiała te sklepowe testy ciążowe i ich możliwość wykrywania ciąży po 6 dniach od zapłodnienia. Żeby wyynik był pewny trzeba wg niej poczekać przynajmniej 2 tygodnie od dnia spodziewanej miesiączki

Gość gość
w tym wypadku lekarka ma racje, bo testy wykrywaja hormon ciąży a nie sama ciąże i czasem kobieta samoistnie poroni i mimo ze to tylko dwie kreski to sie załamie, jest wiele sytuacji na początku ciąży i trzeba sie z tym liczyć a w wypadku 2 tyg po okresie lekarz jest w stanie stwierdzić juz coś więcej :)

Gość gość
Gdy bylam w 5tyg. ciazy pomimo dobrego sprzetu lekarz tej ciazy nie widzial,test pokazywal 2 kreski,a lekarz mowil ze ciazy nie ma,czasami poprostu za szybko do lekarza lecimy :P