Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość abamena

Czy sa chetne do systematycznego dbania o siebie?

Polecane posty

Gość abamena
Specjalista Aspazji, witaj w naszym gronie, woda z cytryna na czczo to poczatek dnia u "gwiazd" slyszalam. Bede tak robila, sokiem z cytryny warto tez nacierac twarz - dziala jak delikatny peeling i jednoczesnie odzywia. Trzeba wczesniej sprawdzic, jak cera reaguje na cytryne.

Gość majkabajka
Hej dziewczyny, wszystko zrobione dzisiaj. Dzieki z info o rytualach. Poczytalam o nich i bede je wykonywac. Mam 41 lat i warto zatrzymac mlodosc:-)Dodaje kolejny nawyk, tym razem dotyczacy wlosow. Nie wiem, czy wiecie, ale codzienne szczotkowanie przez kilka mnut (3 min) szczotka z twardego wlosia bardzo poprawia ich wyglad. Co wy na to?

Gość ABAMENA
Witaj w klubie Majkabajka. Malo aktywny cos ten klub, ale mam nadzieje, ze dziewczyny sa tak zajete dbaniem o siebie, ze nie maja czasu na komputer:-). Jesli tak, to ok. Szczotkowanie wlosow - dobry pomysl. Podziele sie z Wami, ze od jakiegos czasu ograniczylam mycie wlosow (mylam codziennie lub co drugi dzien), bo wygladaly na zniszczone. Kupilam suchy szampon i dla mnie jest to rozwiazanie. Teraz myje wlosy co 4 dni i wygladaja lepiej. Aha i podziele sie znow "sukcesem". Wczoraj gdy wychodzilam do pracy maz powiedzial (nie mowil mi tego wieki) ze ladnie wygladam, tak sexy:-). Widzicie - dbanie o siebie jest wazne, inni to tez widza. A ja czuje sie lepiej sama ze soba. Wspierajmy sie w tym. JESTESMY TEGO WARTE!

Gość gość
Nie było mnie trochę, ale już mogę coś powiedzieć o liposukcji ultradźwiękowej :) cieszę się bo po jednym zabiegu ubyło mi 3 cm w talii :) Ogólnie zabieg całkiem przyjemny, trwał mniej niż godzinę.

Gość abamena
Gosciu przeczytalam troche o liposukcji ultradzwiekowej i wyglada to zachecajaco. Z drugiej strony systematyczne dbanie o siebie daje tez dobre rezultatay. Wprowadzmy na poprawe stanu skory min. 2 razy w tygodnu porzadny peeling i masaz calego ciala (moze byc peeling ze sklepu albo domowy - z kawy). A codziennie masaz szorstka rekawica i balsam, po krotkim czasie skora jak u niemowlaka;-). I ciekawostka - od poczatku topiku, czyli przez 9 dni - schudlam dwa kilogramy, choc nie mam zadnej diety, tylko stosuje sie do opisanych tutaj zalecen:-).

Gość marynia60
Liposukcja, o której pisała abamena naprawdę przynosi niezłe efekty, jednak jest dość inwazyjna. Dla osób, które boją się tego typu zabiegów lepsza bylaby lipoliza. Córka siostry korzystała z tego zabiegu w krakowskim femmalium i wygląda o niebo lepiej. Nie potrzebowała do tego żadnych badań, a co najważniejsze nic ją nie bolało. Dlatego zastanówcie się nad lipolizą planując tego typu zabiegi. :)

Witajcie kobietki :) Podbny watek juz istniej na kafeterii -Odchudzamy sie i pielegnujemy Jest juz nas kilka I dzielimy sie swoimi sukcesami I porazkami w dbaniu o lepszy wyglad. Jezli chcecie to przylaczcie sie do nas, serdecznie zapraszamy. dziewczyny sa naprawde fajne :)

Gość gość
Liposukcja ultradźwiękowa, na której byłam jest całkowicie nieinwazyjna, więc nie mam pojęcia o czym piszesz. Będę miała co tydzień jeden zabieg. Najpierw mam 20 minutowy masaż głowicą na podczerwień, a następnie masaż 20 minut głowicą z ultradźwiękami. Ultradźwięki powodują rozbicie tkanki tłuszczowej, która jest następnie metabolizowana przez wątrobę jak zwykły tłuszcz z pożywienia. Trzeba między zabiegami pić duźo wody mineralnej i organiczyć spożycie tłuszczów, żeby dodatkowo nie obciążać wątroby. Chę mieć łącznie 10 zabiegów, bo wtedy 2 dostanę gratis. Bardzo dobrze się po nim czułam, więc polecam wszystkim.

Gość abamena
Czarnula75 chetnie widzimy Cie tutaj. Nasz temat nie ma glownego celu odchudzania sie, chociaz wlasciwe i systematyczne dbanie o siebie na pewno reguluje wage. Bardziej chodzi nam o wlasciwe nawyki, bysmy byly zdrowsze, ladniejsze i szczesliwsze. Dlatego proponuje kolejne zadanie - tym razem, by ograniczyc stres, ktory jest zabojczy dla zdrowia i urody: Od jutra wszystkie sparawy zalatwiamy NA BIEZACO. Zadnych zaleglosci!! Nasza lista nawykow jest juz nastepujaca: 1.5 litra wody max 2 kawy min 1 herbata zielona 1 h aktywnosci fiz 1 h na zewnatrz zdrowe jedzenie w tym nasiona i przyprawy sok z cytryny na czczo z woda rezygnacja z bialego pieczywa i slodyczy (najwyzej 1x w tyg) rytualy tybetanskie spanie przy otwartym oknie kilkuminutowe szczotkowanie wlosow piling calego ciala dwa razy w tyg. a codziennie szorstka rekawica i balsam zalatwianie na biezaco wszystkich spraw

Abamenta, zadna z dziewczyn z watku odchudzamy sie I pielengnujemy nie jest najakiejs drastycznej diecie, wiekszosc dieta MZ, dieta od dietetyczki. "chwalimy" sie co dobrego zrobilysmy dla siebie, dla swojego ciala, czasami prosimy o "rozgrzeszenie " za "popelnione" grzeszki ;) kazda wyznacza swoje cele, nic na sile I sawiamy przede wszystkim na zdrowyy tryb zycia :) Zajrzyjcie, same ocenicie :)

Gość abamena
Czarnula dzieki, na pewno zajrzymy. Wazne, bysmy, my dziewczyny, zyly swiadomie i byly dla siebie dobre.

Gość majkabajka
Hej! Zagladam tutaj i czytam, co robimy kazdego dnia. Staram sie zrobic codziennie wszystko (!). Dorzuce dzisiaj jeszcze cos, tym razem, czego nie robic - nie jedzmy smieciowego jedzenia. Bylam (jestem?) milosniczka chipsow. Ale chce to zmienic. I wczoraj zamiast jak zwykle kupic paczke, kupilam maly pojemnik swiezych malin. Wybierzcie jakis zamiennik i bedzie latwiej pozbyc sie tego co jecie, a co jest niezdrowe.

Gość abamena
Dziewczyny, dbamy o siebie dla siebie. Bysmy czuly sie zdrowe, zadowolone i szczesliwe. Lepsze jedzenie, nie smieciowe, jak napisalas Majkabajka, wiecej ruchu i mniej stresu:-). Czasem sa sytuacje trudne - mnie czeka na przyklad trudny egzamin i przyznaje, ze sie go boje ;-). Ale wiem tez, ze gdy czuje sie lepiej sama ze soba, a przede wszystkim gdy mam poczucie, ze panuje nad swoim zyciem, lek nawet w obiektywnie trudnych sytuacjach jest znacznie mniejszy i efekty lepsze.

Gość gość
Jestem z Wami!!

Gość Dominika Szumyk
Na każdego przyjdzie pora :). Ja też od nie dawna zaczęłam dbać o siebie. Jak się rozstałam z moim partnerem to stwierdziłam, że muszę coś zmienić. Udało mi się zadbać o siebie. Kupiłam nowe kosmetyki z wyższej półki takie jak bee pure, do tego całkowicie zmieniłam styl ubierania się. Teraz noszę gorsety i koronki. Nawet nie masz pojęcia jak się teraz faceci za mną oglądają :).

Gość Abamena
Wracam po kilku miesacach na forum. Przyznaje, ze po pewnych suksesach wrocilam niechlubnie do starych nawykow. Wprowadzam zmiane zatem taka, ze kolejny dobry nawtk wprowadzam dopiero po tygodniu. Na ten tydzien - 1.5 litra wody kazdego dnia. Dolaczcie sie, to bedziemy sie mobilizowaly.