Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy !

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam pytanie, być może któraś z Was była w podobnej sytuacji. No więc tak, od ponad pół roku biorę regularnie tabletki antykoncepcyjne (Teenia). Teraz miałam 7 dni przerwy, i dziś powinnam rozpocząć nowe opakowanie, jednak dostęp do apteki będę miała dopiero jutro rano. Tabletki zawsze przyjmowałam około godziny 19, czy w tej sytuacji powinnam jutro rano wziąć zaległą dzisiejszą tabletkę, a później o 19 kolejną (jutrzejszą), czy lepiej wydłużyć sobie o jeden dzień przerwę i zacząć przyjmować tabletki od jutra ? W ulotce było napisane, że wzięcie tabletki z 12-godzinnym opóźnieniem nie zmniejsza skuteczności tabletek. a Wy co o tym sądzicie ?

Na każdym opakowaniu masz dokładną instrukcję co robić przy pominięciu tabletki. Jeżeli wyraźnie zaznaczyli, że do 12 godzin opóźnienia możesz nie brać dodatkowej tabletki to tak właśnie zrób. Jeżeli przekroczysz te 12h a w instrukcji jest napisane, że masz wziąć dodatkową tabletkę to ją weź jak najszybciej. I polecam kupowanie tabsów na zapas - mniej stresu :)