Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

JA PIERDOLĘ KURWA MAĆ ZARAZ KOGOŚ ROZJEBIĘ

Polecane posty

Gość gość

WYJECHAŁAM DO HOLANDII NA STUDIA. W tym p*********m kraju wszystko jest po holendersku, p**********o konta nie mogę aktywować bo każda strona jest po holendersku, umowę mi po holendersku przysłali, kody po holendersku. KURWA MAĆ

Ha,ha,ha a czego się ty spodziewałaś??? Moja droga paniusiu,z takim rynsztokiem to ty powinnaś krowy doić(te fioletowe) a nie studiować w obcym kraju bo tylko wstyd przynosisz

Gość gość
a ja wyjechałas do holandii to jak cchiała smiec po chinsku? poprzedniczko spokojnie ma ciety jezyk ale nie powd zeby obrazac ja tez jak sie sdenerwuje to przklinam jak szewc tlko ze mnie na moim etapie zycia denerwuja inne rzeczy niz to ze w Holandii mówia i pisza po holendersku :P

Gość gość
Większość ludzi zna tam bardzo dobrze język angielski, więc można się dogadać.

Gość gość
w jakim banku masz konto?

Gość gość
Mam konto w Abn amro. Przepraszam, że się tak uniosłam. Normalnie tak się nie zachowuję. Zwyczajnie musiałam gdzieś wyładować złość. Chce mi się płakać, bo potrzebuję tego konta. Gotówką nie mogę płacić ani na uniwersytecie ani w moim akademiku, polskiej wizy też nie akceptują a holenderskiej karty nie mogę aktywować ponieważ trzeba przejść skomplikowaną drogę telefoniczną a żeby to zrobić trzeba zrozumieć umowy. Przepraszam raz jeszcze

Gość gość
jak do nich zadzwonisz i powiesz po angielsku na czym polega problem, to dostaniesz właściwą instrukcję

wiesz Ty sie uspokoj nie masz kogos znajomego kto mogłby Ci pomoc z tymi procedurami? i nie przepraszaj bo sie zdarza kazdemu uwierz mi ja jestem spokojna z natury a mam taki dzien ze poł dnia dzis u mnie w domu gorsze juz słowa leciały :)

Gość gość
Miało być *visy

Gość gość
Chyba tak zrobię ale z telefonem też mam problemy. Kupiłam sobie kartę sim ale muszę się gdzieś na stronie zalogować żeby mieć pieniądze na koncie. A to jeszcze nic:( Szczerze mówiąc myślałam, ze w takim kraju gdzie prawie każdy zna angielski jednak te umowy w banku dla obcokrajowców bedą po angielsku!!!! Myliłam się. Jak tutaj bywałam na wakacjach to mi to nie doskwierało, wiadomo. Mam 18 lat i nigdy wcześniej niczego takiego nie podpisywałam, żyłam w błogiej nieświadomości że w normalnym życiu jest tyle umów itd haha . Pozdrawiam Was;)

Gość gość
a jaka masz kartę? niby dlaczego mają być umowy po angielsku? dziewczyno to jest kraj, w którym jeżykiem urzędowym jest niderlandzki

Gość gość
Ponieważ ABn amro szczyci się, ze ma nawet stanowisko dla obcokrajowców a umowy pokazuje po holendersku.

Gość gość
ale na pewno tłumaczyli Ci ją dokładnie po angielsku, bo zawsze i wszędzie tak robią, pytałam jaką masz kartę?

Gość gość
Napisane mam betalpaas

Gość gość
O karte do telefonu mi chodzilo,niby studentka a taka niekumata

Gość gość
Ahh, Lebara