Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malusieńkamam

Czy moge tak nazwać dziecko w Polsce

Polecane posty

Gość Malusieńkamam

Lauren lub Grace - dla coreczki, urodzona wczoraj nad ranem )

Gość gość
Nie nie można sie ma takiej opcji imiona dziewczynek musza kończyć sie na AAAA

Gość gość
A to niby czemu? !

Gość gość
Jakoś ja mam w Polsce koleżankę Nikol i Inez xD Ale ktoś wymyślił :D

Gość gość
NIE bo imie musi kończyć sie na A chyba ze jest np. Biblijne lub jakies religijne lub ty albo ojeciec macie obce paszporty... A w Polsce imie musi kończyć sie na a. Wiec nie bo nie. Moja córeczka to Janina :) piękne imie co nie ?

Gość gość
Weś daj spokój, Janina? Hahaha

Gość gość
A po grzyba wydziwiać ,dając dzieciom hamerykańskie imiona...?jest tyle pięknych polskich imion...dobiera się imię do nazwiska,żeby pasowało,bo jak np pasuje Kevin Żaba albo Grace Mucha...porażka...

Gość gość
Ale co was to obchodzi. Tak samo jak nikt wam nie zabrania nazywać Stefan, Czesława, Dorota czy Roman tak nie wtrącajcie się w Jessici , Victorie, Vanessy

Gość gość
A ciekawa jestem czy w innych państwach tak chętnie nazywają swoje dzieci polskimi imionami -już to widzę Czesław Obama -buahahahaha

Gość gość
A Ty mądralinska wiesz, że w Ameryce i nie tylko są też odmienniki polskich imion? Takie jak np Zofia, Sophia, Sophie lub Kasia, Kate, Katharina i wiele innych.

Gość gość
Nie wydziwiaj .Nie możesz nazwać normalnie ? Na przykład Dżesika ? Orginalnie i ładnie ?

Gość gość
nazwać możesz, ale takie imiona są często źle postrzegane przez innych. dlaczego nie Laura zamiast Lauren? Jest dużo imion brzmiących na tyle egzotycznie by były oryginalne i na tyle swojsko by ludzie nie rzucali kosych spojrzeń ;) Mi zawsze podobały się imiona Dalia i Zoja. Znane, ale na tyle niespotykane, że nadal oryginalne.

Gość gość
Jak Zoja jest znane to ja jestem papież :/

Gość gość
Nikolka to jedyny słuszny wybór i kończy się na 'a'. Ja tak nazwę córeczkę, a jak będzie chłopaczek to nie szkodzi. Nazwę Nicol ;)

Gość gość
A może Peleryna ? Gdzieś słyszałam i wpadło mi w ucho

Gość gość
Taa, jak musi się kończyć na A, to ciekawe jakim cudem Wiśniewski swoje córki nazwał Fabienne, Etiennette i Vivienne. Masakra :/

Gość gość
a on nie ma przypadkiem podwójnego obywatelstwa?

Gość gość
wisniewski ma obywatelstwo niemieckie moze gracja ewentualnie ? gdyby nie chcieli tak zapisac w usc

Gość kapellus
Ale wydziwiacie z tymi imionami z ZAGRAMANICY, wieś tańczy i śpiewa. Im większa wieśniara tym bardziej lubi Jessice czy inne Jennifer.

Gość gość
Kapellus ma rację. Wieśniary :-D dżesika pachulec albo inny dżejms pachwiński potem po wsi chodzi. I jest PRAWIE JAK ZAGRANICO

Gość gość
ja znam koleżankę z polskim obywatlestwem imie dagny. religijne? nie. a nazywają tak w usc mimo że nie na a sie konczy.

Gość gość
To najlepiej dajcie je GRACA. Wyuczycie na ogrodniczke i bedzie GRAĆ ;)

Gość __K__
Nie rób tego. Obejść prawo się da, tylko... Po co? Nadawanie obcych imion polskim dzieciom... To straszna wieś mentalna. Typowy kompleks zagranicy. Nasz język jest pełen imion pięknych, niespotykanych, wręcz zapomnianych. A dziecko z imieniem zagranicznym zawsze będzie w oczach ludzi inteligentnych kompleksem rodzica - i nic dziwnego. Wszystkie te śmieszne imiona są po prostu żałosne. Co do twoich dwóch konkretnych - masz Laurę i Grację, dwa piękne polskie odpowiedniki. I nie będą się z biednego dziecka wyśmiewać, że jego rodzice mieli coś z głową.