Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bamakoko

Nie lubię jeść ryb z ościami

Polecane posty

Gość bamakoko

Chociaż bardzo lubię rybie mięso, to szlag mnie trafia na te ości, jem powoli i małymi kawałkami ale takie jedzenie strasznie denerwuje i długo trwa a jak się trafią ości to trzeba grzebać paluchami w gębie, wypluwać to obrzydliwe a nieraz wypluwam kęsa do kosza jak się kilka ości trafi a jak to robić w towarzystwie? Wolę filety ale nie wszystkie są i jednak niefiletowana lepsza chyba w smaku. Najlepiej mi jeść ryby palcami a czy w towarzystwie można? Niedługo idę na przyjęcie i jeżeli nie można to nie będę jeść ryb jak będą i się pieprzyć z tymi ościami. Tak mnie to wkurza, że obiecuję nieraz że będę jeść tylko dokładne filety, paprykarze, puszki, rybne paluszki i potrawy z mielonych ryb bo można dostać k***icy babrając się nad talerzem. A najbardziej i tak lubię owoce morza małże, krewetki, kalmary itp. bardziej od ryb bo są lepsze i nie mają ości. Czy ktoś ma podobnie? A może jakieś rady jak jeść rybę z ościami no i czy w towarzystwie można jeść rybę palcami, czy można wyjmować ośc***alcami na talerz czy na serwetkę i wypluwać całe kęsy w serwetkę jak jest dużo ości?

Gość gość
Dołączam do pytania jak jeść ryby jest tu ktoś kto zna się na surwirawalu?

Gość gość
Daj kotu kot umie a potem zjedz jego kupę

ryby mają ości nie zmienisz tego, nawet w filetach się zdarzają. grunt nauczyć się je jeść. fladrę jemy z wierzchu, przewracamy ponawiamy zostaje sam szkielet, jeśli masz inną rybę w całości zacznij od grzbietu, mięso na grzbiecie nie ma ości.