Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niemiecki czy rosyjski

Polecane posty

Gość gość

Którego z tych języków bardziej opłaca się nauczyć? Bardziej podoba mi się rosyjski, ale mieszkam na Górnym Śląsku i tutaj chyba bardziej przydatny będzie niemiecki, którego nie znoszę. :/ Dodam, że umiem już czeski i angielski, więc chciałabym wybrać język, który będzie jakoś się z nimi uzupełniał...

Gość gość
Rosyjski, bo majac na uwadze to co sie teraz dzieje to w przyszlosci moze sie bardzo przydac he he..

Gość gość
No też biorę ten aspekt pod uwagę, z tym że mieszkam w Katowicach i tutaj rosyjski nie jest aż tak popularny. Dlatego nie wiem, który wybrać. Ogólnie to wolę rosyjski, w końcu to piękny język słowiański, pytanie tylko, czy pomoże w znalezieniu pracy.

Gość gość
jezyk rosyjski zna duzo mniej ludzi niz niemiecki-wiec to moze byc atut na rynku pracy

Gość gość
Też prawda. :-) Już kiedyś przez 3 lata w liceum uczyłam się rosyjskiego, co nieco pamiętam, więc wystarczyłoby po prostu odświeżyć wiadomości. Za to dojcz... Cóż, nie przekonuje mnie w ogóle. Niby próbowałam się zabrać za niego ze względu na fascynację Austrią, ale jak widać, to za mała motywacja. U nas na Śląsku większość ludzi zna ten język, a ja, mimo że się tutaj urodziłam, zawsze odczuwałam do niego wstręt.

Gość damonna
Niemiecki