Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

xxkasia94

Przez imię mojego syna część rodzinny się odwróciła

Polecane posty

Dałam synowi na imię Michał większości osób z mojej rodzinny odwróciło się ode mnie z tego powodu bo każdy był zdania, że mój syn powinien nosić imię mojego tragicznie zmarłego kuzyna, a nie Michał bo wszystkich Michałów których znają to ćpuny, alkoholiki, albo więźniowie... Co ja mam zrobić??? Ponieważ ja nie chce się z nimi kłócić o głupie imię, ale to moje dziecko i to ja jako matka wybieram mu imię i nikt nie powinien w to ingerować...

Gość gość
albo głupie prowo albo masz głupią rodzinę ...

Gość gość
znam michała kryminalistę

Gość gość
Może "Michałka"

Gość gość
nie wierzę... znam samych porządnych Michałów i żyją . nie martw się

Gość gość
Dziecko nie musi nosić imienia kuzyna ( tragicznie zmarłego ) kompletna bzdura , rodzice nazywają dziecko jak chcą !!!!

Ja tez znam Michałów który są normalni, ale moja rodzinka uznała, że każdy Michał jest najgorszy i koniec jak teraz nie jest zły to będzie później. A ja później będę płakać przez to, że dałam mu takie imię i on te zbędzie taki sam.( tzn:.najgorszy)

Gość gość
Nie mają prawa żądać od ciebie zmiany imienia syna. Jeśli tak bardzo chcą nazywać dziecko po zmarłym, to niech znajdą jakiegoś jelenia, który na to pójdzie. Mój mąż jest Michałem i to niesamowity facet, więc nie sugeruj się ich wymysłami, że Michały to ćpuni/kryminaliści itd. Bądź asertywna i daj im jednoznacznie do zrozumienia, że zmiany imienia nie będzie i koniec.

Gość gość
Nie martw się, rodzinie przejdzie. Dziecko zacznie dorastać i jeśli chcą mieć z nim kontakt to będą musieli odpuścić. Ewentualnie możesz wybrać inne imię niż Michał i te kuzyna, chociaż nie polecam iść na ustępstwa. Rodzina i tak wynajdzie jakiś kryminalistów o nowym imieniu :O

Gość gośćqwertyuiop8
nie wierze że to prawda. to niemożliwe miec taką głupią rodzinę, i dawać sobie tak wchodzic na glowe. co za tupet???!!! podobnie jak pytanie ludzi - a kiedy drugie dziecko? - co cie to obchodzi chamie? może być 100 powodow dla których drugiego dziecka nie będzie a już szczyt chamstwa to pytanie kierowane do bezdzietnych małżeństw - a kiedy dzidziuś? szczyt prostactwa i buractwa. ale pretensje o imię - bo nie takie jak oni by chcieli! - to nie może być prawda. nie można być tak słabą dupą wołową żeby rodzina pozwalała sobie na takie fochy

Gość gość
Moj facet Michal..byly cpun i alkoholik..cos w tym jest.

Gość gość
Czyli jeśli spotkałaś jakiegoś ćpuna o takim imieniu, to wszyscy już tacy muszą być? Czy naprawdę w tym kraju są sami idioci?

Gość gość
I podobno każdy michał kija sobie wpychał....

Gość gość
Znam Michała schizofrenika.

Gość gość
a jak wiadomo, schizofrenia i alkoholizm przenosi się na ludzi poprzez imię, nie genetycznie lub sytuację rodzinną :D Wiecie, za pewne byłabym wstanie znaleźć jakiegoś skończonego kretyna/ćpuna/kryminalistę noszącego wasze imiona, więc wstrzymałabym się z opiniami typu "znam ćpuna o tym imieniu więc to musi być prawda".

Gość gość
ja jak bylam nastolatka to poznalam takiego michala, bardzo towarzyski chlopak, lubil sobie walnac sete, poimprezowac, nie wiem jak jest teraz podobno jest zareczony. to byl bardziej kolega mojego bylego niz moj. w podstawowce chodzilam do klasy z pewnym michalem i tez wspominam go jako bardzo towarzyskiego chlopaka. acha mojej bliskiej kolezanki byly to tez michal, imprezowicz, podrywacz i z tego co slyszalam to tez cos bral... mial znajomosci wszedzie, byl bardzo zazdrosny, chcial nawet popelnic samobojstwo bo podejrzewal moja znajoma o zdrade.

Gość gość
Ty powinnaś się od nich odwrócić. Jeżeli wierzą, że imię determinuje życie, to chyba życzą twojemu dziecku śmierci w tragicznych okolicznościach:).

Gość gość
powiedz ze znasz jednego Michała który jest archaniołem dowodzi wojskiem aniołów Pismo święte Starego Testamentu mówi o Archaniele Michale jako jednym z najpotężniejszych duchów niebieskich, Wodzu Izraela, który towarzyszy temu ludowi w jego dziejach (Dn 10,13.21; 12,1). Jeszcze więcej o nim mówią starotestamentalne księgi apokryficzne (Księga Henocha, Apokalipsa Bar***** Apokalipsa Mojżesza). Michał w tych księgach występuje jako osoba pierwsza po Bogu. Jest Archaniołem, jednym z czterech najpotężniejszych duchów, księciem aniołów, obdarzonym szczególnym zaufaniem przez Boga i kluczami do nieba