Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do kobiet po minimum 2 sn pytanie o fazę parcia!

Polecane posty

Gość gość

Hejka mam pytanko, czy gdy rodziłyście drugi raz łatwiej było Wam wyprzeć dziecko? i czy waga urodzeniowa dziecka zmieniła coś w tej fazie, czyli np. to dziecko które było cięższe było Wam trudniej wyprzeć i czy to jakaś duża różnica?

Gość gość
4190 10 minut i 4100 samo wyskoczyło, ani steknac nie zdążyłam :D

Gość gość
gość nade mną nie bałaś się rodzić drugi raz jak pierwsze dziecko takie duże? nie chciałaś cesarki?

Gość gość
I dziecko 2690, parcie 35 minut z nacięciem II dziecko 3270, parcie 18 minut bez nacięcia, ale trudniej było przez to, miałam wrażenie, że zaraz pęknę w każdą stronę, położna mnie masowała i rozciągała krocze, lekarka nie kazała ciąć twierdząc, że dam radę, że przy następnym partym będzie po wszystkim (cieszę się, że mnie nie nacięli, bo miałam o niebo lepszy połóg, po I dziecku dochodziłam do normalności przez 8 miesięcy, dwa razy miałam usuwaną ziarninę w miejscu nacięcia)

Gość gość
Pierwszy poród jeden skurcz party i syn juz był a nastwilam się ze trzeba będzie się pomęczyć .. waga 2 600 cm 48 Drugi syn 2 900 cm 53 Skurcze parterze około 10 minut . Trochę się na męczył am . A nastwilam się na chwilę. .. drugi nie oznacza szybszy i łatwiejszy :-)

Gość gość
Usg pokazywalo po 3 kg

Gość gość
loj ale wy musicie miec pipy rozwalone fuj