Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak się czułyście podczas pierwszej i drugiej ciąży

Polecane posty

Gość gość

jestem w 7tc. Wlasnie zaczęły mi sie nudności, wymioty, drecza mnie różne zapachy np: smażonego. Z pierwsza corka jak byłam w ciazy to nic nie miałam. Nawet pól mdłości nic. Tylko zmeczona byłam. Moze tym razem jest chłopak dlatego tak zle sie czuje? A chciałabym mieć chłopca. Jak to było u was?

Gość gość
W pierwszej ciąży, z synem, czułam się wręcz fantastycznie. Zero mdłości, wymiotów, mnóstwo energii. Dużo podróżowałam w drugiej ciąży, byłam bardzo aktywna. W drugiej ciąży, z córką, czułam się tak jakby ktoś wyssał ze mnie całą energię. Do 5 miesiąca wymioty późnym wieczorem, zgaga, nie mogłam nawet patrzeć na mięso. Do tego od 29 tygodnia postępujące rozwarcie, leżenie.

Gość gość
No to czyli jest szansa na chłopca :) Ja z córa mogłam góry przenosić a teraz to ledwo żywa jestem.

Gość gość
U mnie było na odwrót :)

niestety ale nie ma żadnych zależności. Znajoma obie ciąże przechodziła IDENTYCZNIE a z jednej syn z drugiej córka :)

Gość gość
Pierwszej ciązy w ogóle nie odnotowałam ,czułam się świetnie -była dziewczynka,z najmłodszym synem wymioty biegunki suchy kaszel kołatanie serca,myślalam że się przekręce...

Gość gość
Ja w pierwszej ciąży czułam się wspaniale, pamiętam że miałam ochotę na słodkie, ale zawsze lubiłam słodycze więc nie było to dla mnie nic nadzwyczajnego ;-) o ciąży dowiedziałam się prawie na półmetku i jedynym objawem do końca już był powiększający się brzuszek. Druga ciąża od początku powikłana - mdłości od początku prawie do porodu niemal, wymioty, nadwrażliwość na zapach i smak ... nie dość, że leżałam plackiem, bo zagrożona ciąża, to jeszcze męczyła mnie zgaga, bezsenność, kolki nerkowe /koszmar/ ... na prawdę kiepsko zniosłam. Mam dwie córki ;-)

Gość gość
pierwsza ciążą bóle brzucha straszne myślałam że poronienie, a u mnie tak właśnie rozciągała się macica, osłabienie, senność, nudności, wymioty ale nie jakieś tragiczne i jedzenie słonego, nabiału, urodził się syn teraz 7 tyd nudności, zmęczenie, ochota na jedzenie słodyczy i owoców mam nadzieję że będzie córka

Gość gość
Pierwsza ciąża i druga tak samo się czułam. Nie ciekawie . Typowe objawy ciąży. ..