Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy alergia na mm objawia się od razu?

Polecane posty

Gość gość

J.w. Pytam, ponieważ do tej pory wszystko było ok, ale zauważyłam ostatnio, że syn ma dziwną skórę na policzkach. Nie jest czerwona i błyszcząca, jak przy azs, ale wydaje się sucha i ma takie błyszczące łuski.

Niekoniecznie musi się objawiać od razu. U córki alergia wyszła po około miesiącu i musieliśmy z Bebiko przejść na Bebilon Pepti, po którym objawy ustąpiły ( wysypka, luźniejsze stolce, kolki)

Gość gość
U mojego syna AZS pojawił się w drugim miesiącu zycia, zaczęło się właśnie od suchych placków na policzkach. Później na szyji, zgięciach kolanowych i łokciowych, na nadgarstkach. Na końcu wysypało brzuch oraz okolice pośladków. Jak te zmiany są niewielkie u Twojego dziecka to kup porządny emiolent, powinno pomóc. Jak zmiany będą pojawiać się znowu lub będą się rozprzestrzeniać to będzie trzeba zmienić mm. U nas poprawa była na nutramigenie, a emolienty też przerabialiśmy różne i mogę Ci polecić Biodermę Atoderm PP. Rewelacja, choć trudno było mi go dostać.

Gość gość
a dzieciaki przeszły bez niczego na bebilon pepti i nutramigen? wszak to śmierdzi i smakuje jak karma dla psów...